Afbeelding
Marco van den Broek

Neem kijkje achter muren van Emmausklooster Velp

Velp 610 keer gelezen

VELP - Verscholen achter een imposante lange oprijlaan met hoge bomen ligt een prachtig 300 jaar oud klooster: het Emmausklooster van de kapucijnen in Velp. Al vele jaren lang verzorgen gidsen rondleidingen in dit klooster. In de maand augustus is er iedere zaterdag om 14 uur een rondleiding en die duurt circa 2 uur. De kosten bedragen 7,50 euro per persoon, dit is inclusief koffie of thee met wat lekkers erbij. Er is ruimte voor maximaal twintig personen. Verzamelen op de parkeerplaats van het klooster. Vooraf aanmelden voor de rondleiding moet via reserveringen.emmausklooster@brabantzorg.eu

De rondleiding begint met een inleidend verhaal in de kapel. Daarna wandelen de deelnemers rond door het klooster en doen alle bezienswaardige ruimtes aan die zich op begane grond van het gebouw bevinden. Elke ruimte heeft zijn eigen bijzondere verhaal. In de Refter is er een kop koffie of thee met wat lekkers, waarna we de rondwandeling doorgaat in de kloostertuin waar zich onder meer het ‘Pesthuisje’ en de begraafplaats van de kapucijnen bevinden. De gidsen vertellen tijdens de rondleiding allerlei wetenswaardigheden over het leven van deze minderbroeders kapucijnen, ook wel ‘de blote voeten paters’ genoemd. Laat je meenemen terug in de tijd met een boeiend verhaal over deze broeders en   hoe zij door de eeuwen heen in dit gebouw met elkaar samengeleefd hebben. Tijdens de rondwandeling komen architectonische, geschiedkundige en religieuze  aspecten aan de orde.

Maatwerk voor groepen
Ook groepen kunnen via reserveringen.emmausklooster@brabantzorg.eu rondleidingen aanvragen. Dat kan door de week of in een weekend als het programma van het klooster het toelaat. Meer informatie over het klooster vind je op www.emmausklooster.nl.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant