Afbeelding

Een weekje meewerken in de tuin van het Emmausklooster in Velp

Velp 775 keer gelezen

VELP - Ook dit jaar organiseert het Emmausklooster in Velp, onder leiding van tuincoördinator Joos van Gestel, vijf tuinweken. In het voorjaar, zomer en najaar is er veel werk in de kloostertuin te doen. De zaadjes moeten nog een plek krijgen, of zijn al in de aarde beland, en er mag ruimte gemaakt worden voor de groei. Kortom: opruimen, onkruid wieden, zaaien en oogsten. U bent samen met anderen bezig om de tuin die aandacht te geven die hij verdient. In de week van 9 mei tot 13 mei staat de eerste van de vier weken gepland.

Vijf tuinweken
De tuinweken zijn een ‘win-win’ activiteit voor beide partijen. De kloostertuin vergt het hele jaar door veel werk. Gedurende een tuinweek komen mensen meewerken met de bestaande groep tuinvrijwilligers, die hier het hele jaar actief is. Tijdens de tuinweek krijgt u de gelegenheid een bijdrage te leveren aan het in standhouden van deze fraaie kloostertuin. Dat kan in samen met andere mensen, maar ook hebt u de mogelijkheid om alleen in stilte te werken. U creëert voor uzelf een week van rust en bezinning en geeft na afloop een voldaan gevoel van nuttig geweest te zijn.
Van de producten uit deze kloostertuin genieten de gasten van het klooster bij hun maaltijden.
Ook van het kloosterleven krijgt u wat mee. Tijdens de tuinweek komen de deelnemers vóór elke maaltijd samen in de kapel bijeen, om samen te mediteren, ’s morgens een half uur, ’s middags een kwartier en ’s avonds een half uur. De data voor de andere vier weken zijn: 27 juni tot 1 juli, 1 augustus tot 5 augustus en 12 september tot 16 september.

Voor wie?
Elk seizoen is anders en de tuin vraagt altijd andere aandacht. We proberen je het werk te laten doen wat bij jou en de tuin past. In overleg met Joos, wordt gekeken wat u zoal kunt doen.
Per dag werk je ongeveer 4,5 uur in de tuin zodat er ook voldoende tijd is waaraan je een eigen invulling kan geven. U slaapt op een eenvoudige eenpersoonskamer. Wij zorgen voor beddengoed en handdoeken. Douche en toilet bevinden zich op de gang. Het is handig om regen/werkkleding en schoenen of laarzen mee te nemen.

Aanmelden
Mail naar reserveringen.emmausklooster@brabantzorg.eu of bel naar 06-24 54 77 11.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant