Afbeelding
Rens Harzing Fotografie

Open dag Het Gouden Hart Residentie Mariendaal op zaterdag 12 maart

Velp 711 keer gelezen

VELP - Verscholen tussen de bomen staat in Velp (N.B.) Residentie Mariëndaal. Dit voormalige Jezuïeten klooster is sinds 2020 in handen van Korian Nederland. Een bijzondere locatie waar naast woonzorg ook revalidatiezorg wordt geboden. Hoe is het om te wonen en werken in dit oude klooster?

‘Niets te klagen’
Binnen Het Gouden Hart Residentie Mariëndaal woont men luxe en all-inclusive in mooie, complete appartementen met alle nodige voorzieningen. Mevrouw Mensink, bewoner van het eerste uur, woont sinds oktober 2011 in Residentie Mariëndaal. “Het was echt de omgeving waardoor wij voor Residentie Mariëndaal kozen: heel groen. Mijn man was het liefste boer geworden, dus die vond dit prachtig. Hoewel er toen van binnen nog van alles aan gedaan moest worden. Er zaten nog geen leuningen aan de trappen en het regende letterlijk van boven naar beneden”. Gelukkig is er in de loop van de jaren een hoop verbeterd binnen de Residentie. “Ik heb niets te klagen en ben nu dan ook heel erg tevreden”.

Dores Herstelzorg en Het Gouden Hart
Residentie Mariëndaal behuist twee zorgconcepten. Onder de vlag Dores Herstelzorg revalideren en herstellen mensen van uiteenlopende klachten. Van een herseninfarct tot een operatie aan de knie of heup. Het Gouden Hart biedt binnen de Residentie zelfstandig wonen met zorg en overbruggingszorg aan. Jacqueline Frielink, verzorgende en leerling verpleegkundige: “En het mooie is dat echtparen hier welkom zijn. Dat vind ik echt zo’n ongelofelijk pluspunt. Stel één van de partners heeft dementie; dan zijn hier legio mogelijkheden.”
Jacqueline Frielink werkt sinds juni bij Het Gouden Hart Residentie Mariëndaal. “Na twee dagen wist ik al dat ik hier wilde blijven. Ik voel me als een vis in het water en loop hier na zes maanden nog steeds met een wow-gevoel door de gangen. De hoge brede kloostergangen kunnen ook wel wat overweldigend zijn, maar dit heeft zo zijn charme!”

Iedere dag activiteiten
“We hebben een waanzinnig activiteitenbegeleidingsteam”, geeft Jacqueline aan. “Iedere dag wordt er wat georganiseerd. Het belang hiervan wordt nog wel eens vergeten. Maar hier staat dit gewoon heel hoog op de agenda.” Sinds kort heeft Residentie Mariëndaal een Silverfit. De Silverfit biedt activiteiten die lichaamsbeweging stimuleren, sociaal contact bevorderen, cognitief uitdagen of juist ontspanning bieden. “Je kunt bijvoorbeeld letterlijk door jouw eigen wijk fietsen; hoe fantastisch is dat? Dat persoonlijke helpt mensen met bijvoorbeeld dementie enorm,” aldus Jacqueline.

Open dag zaterdag 12 maart
Zaterdag 12 maart organiseert Het Gouden Hart Residentie Mariëndaal een open dag. Wilt u komen sfeer proeven? Er is dan volop gelegenheid om de locatie te bekijken, het zorgteam te ontmoeten en al uw vragen te stellen. Wij vragen u om uw bezoek vooraf te registreren en een voorkeur voor een tijdsblok op te geven op www.korian.nl/opendag

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant