Afbeelding

AED- en reanimatiecursus in Velp

Velp 167 keer gelezen

VELP - In het voorjaar vindt in Velp een cursus AED en reanimatie plaats voor alle inwoners vanaf jaar. “Indien je kunt reanimeren vergroot je de overlevingskans van mensen met een hartstilstand, bijvoorbeeld iemand in je naaste omgeving”, laat de dorpsraad weten. “Je start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening er is. Hierdoor kun je helpen levens te redden.”

Inhoud van de cursus:
• Hartstilstand en reanimatie - feiten en cijfers
• Achtergrondinformatie over een hartstilstand/hartinfarct
• Het aanleren van de reanimatie + gebruik AED
• Verslikking/verstikking met oefenen Stabiele zijligging
• Aanvullende informatie over reanimeren, onder andere reanimatie kinderen/niet-reanimeren verklaring
• Aanmelden als burgerhulpverlener.

De trainingen worden gegeven in groepen van 4 tot maximaal 6 personen. Je kunt je ook als gezin/groep aanmelden indien je dit prettiger vindt. Tijdens de training kan er anderhalve meter afstand gehouden worden, de maskers én de longen van de reanimatiepop zullen worden verwisseld na elke cursist. De cursus duurt ongeveer 3,5 tot 4 uur (overdag, in de avond of op zaterdag) en kost 35 euro. Er zijn veel ziektekostenverzekeringen die de cursus vergoeden. www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus. Mocht dit niet zo zijn dan heeft de Dorpsraad Velp gelden beschikbaar om een aantal mensen de basiscursus te laten volgen. Mocht je verzekering de cursus niet vergoeden, laat dit dan weten bij de inschrijving.

De cursus wordt gegeven in het voorjaar, door Caroline v.d. Wiel–van Thiel. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen, stuur dan een mail naar info@dorpsraadvelp.nl. De inschrijftermijn sluit op 25 februari. Deelnemers ontvangen bericht per mail over de verdere procedure.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant