Afbeelding

Ruimte in hardloopgroep De Keien op donderdagochtend

Sport 381 keer gelezen

UDEN - Voor de recreatieve hardloper is er donderdagochtend van 9 tot 11 uur nog ruimte om aan te sluiten bij een hardloopgroep van atletiekvereniging De Keien in Uden. Daar wordt onder deskundige begeleiding training gegeven op een enthousiaste manier om zo op een leuke manier plezier te hebben in het actief bewegen. Je leert er de fijne kneepjes om deze sportbeoefening zo lang mogelijk, blessurevrij, vol te houden.

De training start met een korte warming-up om de bloedsomloop op gang te brengen en de spieren voor te bereiden op activiteit. Daarna worden rek- en strekoefeningen gehouden om de spieren belastbaarder te maken. Vervolgens wordt de kern van de training gehouden: een voor ieder individueel uitgekozen schema, waarin het van toepassing zijnde looponderdeel wordt toegepast. Nadat het kernonderdeel is afgerond, volgt ter afsluiting de cooling-down. Dit is het op een ontspannen manier, rustig afbouwen van de inspanningen, zodat de afvalstoffen uit het bloed worden afgevoerd.

Wil je meer informatie over wandelen/hardlopen bij de Keien Atletiek in Uden? Kijk dan op www.dekeienatletiek.nl. Met vragen kun je contact opnemen met Antoon Goorts via 06-18308279.

Uit de krant

Uit de krant