Afbeelding

‘Er heerst een goed gevoel binnen de spelersgroep’ - Lars Paters jaagt met EGS’20 op felbegeerde plek in nacompetitie

Sport 1.069 keer gelezen

Door Siem van Merwijk

In het verspreidingsgebied van Arena zijn tien voetbalverenigingen actief: DAW in de Tweede Klasse F, EGS’20 in de Derde Klasse D, Achilles Reek, Festilent, Herpinia, SES, Vesta’19 en VV Gassel in de Vierde Klasse H, OKSV in de Vijfde Klasse B en VCO in de Vijfde Klasse E. Gedurende het seizoen 2021-2022 levert dit de nodige regioderby’s op. Ter voorbereiding op deze doorgaans spectaculaire duels blikt Arena in de rubriek ‘Arena-derby’ wekelijks vooruit in een dubbelinterview met twee nauw betrokkenen. Deze week maken we een uitzondering en leggen we slechts één speler het vuur aan de schenen, daar waar EGS’20 het opneemt tegen verre buurman Hapse Boys. Het duel is voor EGS de enige burenruzie in een competitie waarbij veelvuldig uitstapjes gemaakt moesten worden naar de kop van Noord-Limburg. Doelman Lars Paters (27) blikt terug op zijn eerste volledige seizoen onder de lat van de fusievereniging, maar kijkt ook vooruit op het seizoensslot dat hem met EGS’20 te wachten staat. (foto: Matt Gerrits)

Als doelman van Estria was je reeds redelijk ervaren, maar toch was het na een fusie ongetwijfeld even spannend als er plots meerdere gegadigden zijn voor een plek onder de lat.
Lars Paters: ‘’Dat was destijds inderdaad een spannende periode. We hadden vier keepers te verdelen over drie elftallen, waarbij we allemaal evenveel kansen kregen om ons te bewijzen. Die heb ik destijds met beide handen aangegrepen. Op vier wedstrijden in het eerste seizoen dat door corona werd afgebroken heb ik mijn plek onder de lat verdiend en sindsdien niet meer afgestaan.”

We zijn nu twee jaar verder, ondanks corona een mooi moment om de balans op te maken. Hoe staat het ervoor met EGS’20 als vereniging en met jullie als team?
“Als vereniging is het helemaal compleet, echt alles klopt. De faciliteiten zijn natuurlijk prachtig en alles is goed geregeld, dus wat dat betreft is er werkelijk niets te klagen. Als team was er bij aanvang een lichte spanning hoe het zou gaan lopen nadat drie selecties in een gevoegd zouden worden, alleen dit was na twee weken nauwelijks meer te merken. Dit geldt overigens voor ieder elftal binnen de club. Dat we dit seizoen ook sportief succesvol zijn met het eerste elftal, maakt het nog mooier.

In wedstrijdverslagen van de club staat te lezen dat je langzaam maar zeker uitgegroeid bent tot een van de sterkhouders van het elftal.
“Het is altijd lastig om jezelf zo te bestempelen, maar ik denk dat het aardig gaat dit jaar. Het is mijn eerste seizoen in de derde klasse, en tot dusver presteer ik vrij stabiel en zonder fouten. Daarbij ben ik qua persoonlijkheid wel een leider, dus die combinatie maakt dat ik het persoonlijk vrij aardig vind gaan. ”

Het is het eerste seizoen van EGS’20 dat volledig uitgespeeld kan en gaat worden. Is het wat jullie er vooraf van verwacht hadden?
“Spelers, staf en publiek zijn enigszins verrast door het goede verloop van dit seizoen. In september hebben we een doelstelling uitgesproken waarin plek zes in ons eerste seizoen een realistische positie op de ranglijst was. Daarbij was het wel lastig iets te zeggen over de concurrentie omdat we veel voor ons onbekende clubs troffen. Zeker als het echt lukt om vierde te worden, is dat natuurlijk prachtig. ”

Mocht het duel van zondag in een overwinning eindigen staan jullie er goed voor, met zelfs oog op nacompetitie. Heerst binnen de groep het gevoel dat het seizoen wel eens een mooi staartje kan krijgen?
“Dat gevoel heerst zeker binnen de groep, iedereen spreekt erover en dat de belangen groot zijn merk je ook aan de trainingen. De opkomst is goed en er wordt enorm fel getraind. Zelfs de jongens die wat vaker op de bank zitten gaan er wekelijks vol voor, dat is een compliment waardig. Het maakt ons enorm sterk in de breedte, iets wat niet voor iedere ploeg weggelegd is.”

Is die breedte iets wat nieuw is ten opzichte van voor de fusie?
“Ja, we hebben momenteel een enorm brede selectie. Daardoor kunnen zeker vier tot zes spelers gewisseld worden zonder dat we er daadwerkelijk kwalitatief op achteruit gaan. Dat was eerder nog wel anders.”

Zondag wacht het duel met Hapse Boys, een tegenstander die op papier te kloppen moet zijn. Zie jij dit ook zo?
“In de uitwedstrijd in Haps waren we een stuk sterker dan zij. Dit resulteerde dan ook in een relatief makkelijke 0-4 overwinning. Echter zijn zij in de tweede seizoenshelft vele malen sterker gaan spelen en bijbehorende resultaten gaan behalen. Dit presteerden ze bijvoorbeeld ook tegen onze concurrent Handel, die ze met 2-1 versloegen. Daarom denk ik dat we niet moeten spreken van een echt makkelijke tegenstander, wat overigens niet wegneemt dat wij natuurlijk zelf over voldoende kwaliteiten beschikken om een overwinning te behalen.

Wat wordt de uitslag?
2-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant