Afbeelding

Aftellen naar vierde editie Maashorst Trailrun in Schaijk

Schaijk 503 keer gelezen

SCHAIJK - Nog enkele dagen te gaan en dan klinkt het startschot voor de Maashorst Trailrun bij Beachclub de Maashorst in Schaijk. De teller staat nu al op bijna 600 trailrunners. Daar komen de komende dagen vast nog meer sportievelingen bij. Inschrijven voor de diverse onderdelen is nog mogelijk tot en met vrijdag 5 april.

Om 10.30 uur starten de eerste deelnemers aan een hardlooproute over 22 kilometer langs de mooiste plekken van De Maashorst. Om 11.15 uur gaan de trailrunners op pad die hebben gekozen voor 12 kilometer en een kwartier later, om 11.30 uur, is het de beurt aan de deelnemers van de 5 kilometer. De diverse deelnemers aan de Business Trailrun starten tegelijk met de reguliere lopers. Daarbij verricht de kersverse burgemeester Hans van der Pas van gemeente Maashorst bij iedere afstand het startschot.

Verwenposten en De Maashorst Bend
De lopers krijgen een parcours voorgeschoteld dat bijna volledig uit onverharde paden bestaat. Daarnaast is er onderweg ruimte om even kort te pauzeren bij de ‘verwenposten’ waar voor de deelnemers drinken, fruit, zoete en zoute versnaperingen klaarstaan. De organisatie vraagt iedereen zelf een bidon of opvouwbare beker mee te nemen. Ook bij de finish bij Beachclub de Maashorst nog een ‘verwenpost’ ingericht. Ook klinkt daar de muziek van De Maashorst Bend. Het belooft dus een sportief en gezellig feestje te worden op 7 april.

Kidstrail
Voor de kinderen tot en met 12 jaar die wel van een uitdaging houden, wordt een speciale Kidstrail over 1 of 2 kilometer georganiseerd. Om 13 uur gaan zij na een gezamenlijke warming-up van start. Bij de finish ligt een mooi aandenken aan de Maashorst Trailrun voor hen klaar.

Zin in deze sportieve uitdaging in de natuur? Schrijf je in voor de Maashorst Trailrun via www.maashorsttrailrun.nl. Op deze website vind je alle informatie over de Maashorst Trailrun, waaronder de routes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant