Afbeelding

Schaijkse lopers gezocht voor Bevrijdingsvuurestafette

Schaijk 971 keer gelezen

SCHAIJK - Na een succesvol eerste jaar gaat de Nationale Bevrijdingsvuurestafette ook in 2024 door alle kernen van de gemeente Maashorst. Een hardloopevenement waarbij wordt stilgestaan bij onze vrijheid en gezamenlijk het Bevrijdingsvuur naar Maashorst wordt gebracht. Wil jij als hardloper deel uitmaken van deze mooie, symbolische estafette? Meld je dan aan tussen 19 februari en 10 maart. 

“Vorig jaar deed er slechts één deelnemer uit Schaijk mee. We hopen dit jaar dat ook Schaijk qua lopers goed is vertegenwoordigd tijdens de estafette”, zegt Betty Visschers, voorzitter van de Stichting Vier Vrijheid Schaijk (SVVS).

Ieder jaar komen in de nacht van 4 op 5 mei hardlopers vanuit het hele land naar Wageningen om het Bevrijdingsvuur op te halen. Een vuur dat symbool staat voor vrede en vrijheid. “Samen met een groep hardlopers ontsteken we vervolgens in estafettevorm het vuur in alle kernen van Maashorst”, geeft de gemeente aan. “Door steun van toeschouwers halen we het beste in elkaar naar boven. Een beleving die je niet wil missen.”

Aanmelden
Ben je 16 jaar of ouder en wil jij je aanmelden als hardloper? Doe dat tussen 19 februari en 10 maart op www.gemeentemaashorst.nl. “Het is belangrijk dat je minimaal 10 kilometer per uur kunt hardlopen over een minimale afstand van 5 kilometer. Tijdens de estafette kun je een of meer etappes hardlopen. Beschikbare plekken verdelen we op basis van loting.”

Meer info: www.gemeentemaashorst.nl en www.wageningen45.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant