Afbeelding
Joyce Kruijzen Fotografie

Winter Wonder Weekend bij Hartje Groen Schaijk van 16 tot en met 18 februari

Schaijk 651 keer gelezen

SCHAIJK – Het is stil in het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant, De Maashorst. De natuur rondom Hartje Groen is verzonken in een diepe winterslaap. Op de charmecamping zelf heerst een gezellige levendigheid. Op het natuurkampeerterrein staan caravans en zelfs tenten speels in het landschap opgesteld met her en der een kampvuurtje. In de huiskamer voor kampeerders brandt de openhaard en genieten de gasten van een kop koffie of warme chocolademelk. Waar kamperen in het verleden voornamelijk in het zomerseizoen plaatsvond van pakweg april tot en met september, is het winterkamperen steeds meer in opkomst. Hartje Groen is daarom nu het hele jaar rond geopend. In het weekend van 16 tot en met 18 februari is er een Winter Wonder Weekend.

“Onze wintergasten weten ons te vinden”, vertelt Joep Manders van Hartje Groen. “We mogen ze ook nu in deze maanden van het jaar dagelijks warm verwelkomen. We waren al het jaar rond open met de ANNA-cabins en horeca De Boshut. We zagen dat onze gasten ook de winterse beleving hier midden in de natuur heel goed waarderen. Daarom was de stap om ook de hele winter open te gaan een logische.”
Een blik op review-website ZOOVER leert dat gasten zeer te spreken zijn over de faciliteiten die het winterkamperen op Hartje Groen zo aantrekkelijk maken. Zo schrijft bijvoorbeeld Erna van de Ven: ‘Wat een fantastische wintervakantie, ondanks de regen ons heel goed vermaakt. Wandelen, fietsen, bbq’en, vuurtje stoken, dompelen in ‘t koude water en spelletjes in de gezamenlijke huiskamer. Wij gaan zeker weer boeken voor de volgende wintervakantie. Een warm welkom in deze koude maanden.’ De hoge waarderingen van gemiddeld meer dan een 9,3 leverde Hartje Groen onlangs een zesde Gouden Zoover Award op.

Tijdens het Winter Wonder Weekend staat Hartje Groen bol van winterse activiteiten. Het weekend begint op vrijdag met een SNERTavond. Joep: “Lekker genieten van erwtensoep, Brabantse worstenbroodjes en roggebrood met spek. Om af te halen, of om aan te schuiven rond het vuurtje. Later op de avond is er Glühwein en warme choco bij een knetterend kampvuurtje en winterse verhalen van verhalenverteller Casper. Er wordt ook nog een kampvuurmuzikant verwacht.”

De zaterdag start met een frisse duik in het zwemven. Deze activiteit wordt verzorgd door Eelke Rutten, ervaren ademcoach van Breathhouse. “Leer de positieve effecten van de adem in combinatie met koude te ervaren. Een boost voor je immuunsysteem.”

Voor de kinderen is er deze dag lampionnen knutselen en bakken, zoals broodjes op een stokje, wafels in wafelijzers en zelf popcorn poffen. Als het donker wordt start de Lampionnenoptocht. Met je zelfgeknutselde lampion op pad over de camping. Daarna lekker eten tijdens de Winterse pizza-avond. Oerpizza’s vers gebakken in de houtgestookte oven. De zaterdagavond wordt afgesloten met een bordspelletjesavond voor het hele gezin in de huiskamer.

Op zondagochtend staat er een easy flow-yogasessie op het programma. Waarna de gasten nog de hele dag kunnen wandelen of fietsen door de winterse Maashorst en bijvoorbeeld genieten van een lekker lunch in de Boshut.

Meer informatie: www.hartjegroen.com.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant