Afbeelding

Kersteditie Zondagcafé Schaijk op 17 december in De Phoenix

Schaijk 251 keer gelezen

SCHAIJK - We zitten midden in de donkere dagen en de Kersttijd komt ons tegemoet. Het Zondagcafé Schaijk opent daarom haar deuren op 17 december voor een lichtpuntje en gezellig samenzijn in een kerstsfeer gehulde foyer van het Dorpshuis. Host van de middag Jeroen van Zuijlen nodigt iedereen van harte uit en met de werkgroep is er een inhoudelijk programma voorbereid, met sfeervolle kerstentourage en nieuwe muzikale omlijsting. De formatie HaRP is gestrikt om dit Zondagcafé van sfeervolle muziek te voorzien.

De gasten van deze speciale Kersteditie. Schaijk is goed bedeeld met hoogheden. Na onlangs Koning Willem-Alexander in het dorpshuis te hebben ontvangen, heeft gespreksleider Freek van der Venne deze keer twee andere hoogheden aan zijn tafel. Twee die er toe doen in deze tijd van het jaar. Allereerst de nieuwe pastoor Jacques Grubben. Dit jaar gestart in de parochie staat hij er fris en vooral breed geïnteresseerd in. Hij kent een interessante levensloopbaan, heeft een boeiende visie op het gemeenschapsleven en zoekt vooral de verbinding op.

De tweede gast is Hoogheid Djarek d’n Urste, Prins van het Moesland. Hij zit in zijn tweede ambtsjaar en kijkt graag terug, maar ook vooral (voor)uit naar het komende seizoen dat onlangs is gestart.

‘Schaijk 24 uur voor Zoë’
Tijdens het intermezzo is er aandacht voor ‘Schaijk 24 uur voor Zoë’. Een inzamelingsactie voor de ziekte ALS, waaraan de Schaijkse Zoé Loeffen lijdt, en vrienden met heel Schaijk de definitie van ’tijd’ in een ander perspectief plaatsen tijdens hun actie op 22 en 23 december.

De ‘gesproken column’ wordt uitgesproken door Hans Meijer, die vorig jaar het spits af beet als columnist. En dus nieuw live-muziek van HaRP, bestaande uit de enthousiaste muzikanten Hans Kuipers, Hans de Rooij, Richard Westra en Piet van de Linden. Muziekstijl van HaRP is Americana-sound met country, folk en een beetje blues.

Het Zondagcafé op 17 december duurt van 14 tot 17 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. In 2024 zijn de data: 28 januari, 17 maart en 29 september.


Over het Zondagcafé
Zondagcafé is een initiatief van een groep vrijwilligers uit Schaijk die de handschoen hebben opgepakt om regelmatig een gezellige bijeenkomst te organiseren met interessante gasten, muziek en gezellig buurten. “Het streven is om met elkaar in contact te zijn voor álle inwoners; jong en oud. Daarom worden gasten uitgenodigd van divers pluimage die iets vertellen over hun functie, hun werk of rol, over zichzelf, hun beeld van de Schaijkse gemeenschap en een verdere kijk op van alles. Van ondernemen tot organiseren, van kunst tot katholiek en van zero tot aan politiek.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant