Afbeelding

Digitale voorverkoop Moeslandse Pronkzittingen op donderdag 14 december

Schaijk 651 keer gelezen

MOESLAND - De 45ste editie van de Moeslandse Pronkzittingen staat weer bijna voor de deur. Het thema van dit jaar is: ‘MoesStock’.

“Bezoekers kunnen erop rekenen dat zij worden meegevoerd naar het festival van de lach, waarbij De Phoenix als ons festivalterrein dient”, belooft de Commissie Pronkzittingen. “We zullen ons als ware hippies even terugtrekken met onze Moeslandse commune. Binnen onze veilige omgeving kan het publiek alle zorgen van de boze buitenwereld vergeten, met volle aandacht voor alle Schaijkse artiesten. We begeven ons in hogere sferen en zullen met elkaar en van elkaar genieten.”

De organisatie van de Pronkzittingen mag dit jaar weer rekenen op een aantal toppers van vorige jaren. “De voorbereidende vergaderingen zijn achter de rug en de eerste repetitie door de artiesten is al geweest. Het zal ook dit jaar weer een mooi programma worden, met sketches, tonpraters en dans. Kortom een mooie avond uit, zoals een echte Pronkzitting bedoeld is! Een Pronkzitting door en voor iedereen die Moesland een warm hart toedraagt. En dat dus al voor de 45ste keer.

Natuurlijk maakt Prins Djarek zijn opwachting met zijn Prinses Senne en niet te vergeten Secondant Rick. De Raad van Elf is aanwezig met een aantal nieuwelingen die voor het eerst vanaf het podium de Pronkzitting bekijken. Ook de Huppelpupkes en beide Dansgardes zijn van de partij met hun gardedans en showdans. En onze Moeslandse trots, onze eigen Hofkapel, heeft uitbreiding, dus de bak zit voller dan ooit.”

Première op 13 januari
De première van de Pronkzitting is op zaterdagmiddag 13 januari. Deze voorstelling is speciaal voor 55-plussers en mensen met een functionele beperking vanaf 16 jaar. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via de KBO. Zij verkopen de (fysieke) kaarten op woensdag 29 november om 15 uur in De Phoenix. Later zijn de kaarten voor deze middagvoorstelling ook verkrijgbaar in de reguliere verkoop (digitaal).

De reguliere avondvoorstellingen zijn op 13, 19 en 20 januari. Na afloop is er de mogelijkheid een drankje te doen en een dansje te wagen in de foyer van De Phoenix.

Digitale kaartverkoop
Ook dit keer werkt de organisatie met een digitale kaartverkoop. “Dat is vorig jaar goed bevallen. Je kunt maximaal 6 kaarten per persoon in één keer bestellen. De kaarten voor de avondvoorstellingen kosten 15,80 (inclusief 0,80 servicekosten), de kaarten voor de zaterdagmiddagvoorstelling zijn 13,30 (inclusief 0,80 servicekosten). Het kopen van de digitale kaarten wijst zichzelf: met je digitale device klaar zitten, naar de juiste link gaan, in de digitale rij wachten, je gegevens invullen, aantal kaarten selecteren en betalen. Je kunt de tickets dan direct downloaden én je krijgt de digitale kaarten per mail binnen. Voorafgaand aan de voorstellingen in dorpshuis De Phoenix wordt de streepjescode op je entréebewijs gescand. Je kunt de tickets vooraf uitprinten en op papier meenemen óf vanaf je telefoon laten scannen. Ook de Moeskwekers krijgen digitale kaarten, per mail, voor de door hun geselecteerde voorstelling.” De digitale kaartverkoop start donderdag 14 december om 20 uur via www.ticketkantoor.nl/events/pronkzittingmoesland.

Fastlane voor Moeskwekers
Ook dit jaar is er de fastlane voor de Moeskwekers. Er zijn daarmee dus géén gereserveerde plekken. Met de avondvoorstelling gaat de zaal voor de Moeskwekers een kwartier eerder open, zodat zij de gelegenheid hebben om plaats te nemen in de zaal. De fastlane is van 19 tot 19.15 uur, daarna gaat de zaal regulier open.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant