Afbeelding

Eerste verwenweekend stichting Weekend vol geluk bezorgt minimagezin ‘onvergetelijke ervaring’

Schaijk 1.993 keer gelezen

SCHAIJK - Op initiatief van de Schaijkse ondernemer Charles Veerkamp is eind 2022 de stichting Weekend vol geluk opgericht. Een stichting zonder winstoogmerk die zich bezighoudt met het organiseren van gezinsweekenden voor minima. Onlangs verzorgde Weekend vol geluk het eerste ‘verwenweekend’ voor een gezin uit de regio Noordoost-Brabant. Een terugblik op drie hartverwarmende dagen. “Deze herinnering zullen we ons hele leven blijven koesteren.”

“De ervaring die we hebben opgedaan dankzij de inspanningen van de stichting Weekend vol geluk is er een die in onze harten gegrift zal blijven”, vertelt het dolgelukkige gezin. “We waren onbeschrijfelijk blij toen we het nieuws ontvingen dat we waren geselecteerd voor een volledig verzorgd weekend. De voorbereidingen waren tot in de puntjes geregeld, waardoor we ons nergens zorgen over hoefden te maken.”

Bij aankomst werd het gezin, bestaande uit vader, moeder en twee kinderen, verwelkomd in een vakantiehuisje. “Kort daarna ontmoetten we onze behulpzame buddy. Na een gezellige kennismaking genoten we van een heerlijk diner in restaurant ABC in Velp. De volgende dag werden we meegenomen naar de Efteling, waar we met onze kinderen de magie van sprookjes beleefden. Het zorgeloze genieten werd voortgezet met een bezoekje aan McDonalds. De persoonlijke betrokkenheid van onze buddy zorgde voor een warm en vertrouwd gevoel gedurende het hele weekend.”

Deze herinnering blijven we ons hele leven koesteren

Ook de zondag stond bol van vreugdevolle activiteiten voor het gezin. “Van een fotoshoot in de natuur tot een middag zwemplezier in zwembad Ezzy’s in Uden. De afsluiter, bowlen en pannenkoeken eten, maakte onze ervaring compleet. Dit weekend gaf ons een broodnodige pauze en bracht ons dichter bij elkaar in een moeilijke tijd in ons leven. De liefdevolle zorg en aandacht die de stichting en in het bijzonder onze buddy aan ons hebben besteed, heeft ons een geluksmoment bezorgd dat we nooit zullen vergeten. De dankbaarheid die we voelen is immens en de mooie herinneringen die we hebben gemaakt, zullen we ons hele leven blijven koesteren.”

De stichting biedt dit jaar nóg twee minimagezinnen een volledig verzorgd Weekend vol geluk aan. Zij logeren dan in een vakantiewoning van Roompot Schaijk, gaan een dagje naar bijvoorbeeld De Efteling, Beekse Bergen of BillyBird en bezoeken een bioscoopfilm. Daarnaast worden de kids geschminkt en wordt het gezin het hele weekend op en top in de watten gelegd. Ook in 2024 organiseert de stichting iedere maand voor één gezin uit Noordoost-Brabant een Weekend vol geluk.Wie komen in aanmerking voor een Weekend vol geluk? De stichting focust zich op minimagezinnen met kinderen van vier tot tien jaar uit de gemeenten Maashorst, Bernheze, Boekel en Meierijstad. De betrokken gemeenten dragen de gezinnen aan. Alles gebeurt in het kader van de AVG volledig geanonimiseerd. Meer informatie staat op www.weekendvolgeluk.nl.

Buddy’s en partners gezocht

Om nóg meer gezinnen een geluksmoment te kunnen bezorgen, is de stichting Weekend vol geluk op zoek naar buddy’s die minimaal één weekend per jaar beschikbaar willen zijn om de deelnemende gezinnen volledig te ontzorgen. “Een ontzettend dankbare taak”, vertelt Ronnie Steenbergen, die tijdens het eerste ‘verwenweekend’ de rol van buddy vervulde. “Het halen en brengen naar de verschillende activiteiten, het programma van het weekend uitleggen en klaarstaan voor het gezin waar nodig, dat zijn de voornaamste taken”, vertelt Ronnie, die met veel voldoening terugkijkt op zijn buddyschap. “Ik vond het heel mooi en bijzonder om de enorme vreugde en dankbaarheid van deze mensen te zien, dat is echt hartverwarmend!”

Partnerschap
Naast buddy’s zoekt de stichting ook meer partners: organisaties/bedrijven met leuke (kinder)activiteiten en restaurants kunnen zich melden als partner van Weekend vol geluk. Dit kan middels kosteloze bijdragen (activiteit/lunch/diner), korting of donaties. “Zo kunnen wij voor ieder gezin een speciaal samengesteld programma realiseren, waarin we eventuele wensen van het gezin zoveel als mogelijk mee kunnen nemen. Hoe meer partners, hoe meer wensen we kunnen vervullen!”

Buddy of partner worden van Weekend vol geluk? Mail naar info@weekendvolgeluk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant