Afbeelding

‘24 uur voor Zoë’ - Schaijk op de bres voor dorpsgenote met spierziekte ALS

Schaijk 500 keer gelezen

SCHAIJK - Onder de noemer ‘24 uur voor Zoë’ springt Schaijk op vrijdag 22 en zaterdag 23 december een etmaal lang op de bres voor dorpsgenote Zoë, die lijdt aan de ongeneeslijke spierziekte ALS. De actie is een initiatief van carnavalsvereniging Ge Wit Oit Noit (GWON) in het kader van 3FM Serious Request. “Tijdens de actie ‘Schaijk, 24 uur voor Zoë’ komt ons dorp 24 uur lang in het teken van ALS te staan”, geven Dirk van den Hoogen en Robbert Wingens aan namens GWON. “We willen onze vriendin Zoë en haar gezin zo een hart onder de riem steken en daarnaast hopen we een mooi bedrag op te halen voor onderzoek naar deze onmenselijke ziekte.” 

‘Tijd’. Een begrip dat voor Zoë en haar man Geert afgelopen jaar een andere lading kreeg. “Daarom komen we in Schaijk met elkaar in actie voor Zoë en de overige 1.500 ALS-patiënten in Nederland”, vertellen Dirk en Robbert. “We gaan bewust samen ‘tijd’ maken om bijvoorbeeld een borrel te drinken, te sporten of met je kinderen te spenderen. Dit doen we gedurende 24 uur op 22 en 23 december vanuit dorpshuis De Phoenix. Op die manier steunen we Zoë én het goede doel van 3FM Serious Request: Stichting ALS. Want wat als je deze ‘tijd’ niet meer hebt?”

Drie maanden moeder
Zoë is 33 jaar, hoopt in november 34 jaar te worden en woont samen met haar man Geert en zoontje Florian in Schaijk. Toen ze net drie maanden moeder was, kreeg ze te horen dat ze ALS heeft. ALS is een dodelijke spierziekte met een gemiddelde levensverwachting van slechts drie tot vijf jaar. De klachten begonnen bij Zoë in haar linkerhand, naarmate de tijd verstrijkt merkt ze ook uitval van spieren in de rest van haar lichaam en inmiddels wordt ook het spreken moeilijker.

‘Geen tijd te verliezen’
Voor de ongeneeslijke ziekte ALS is dringend een oplossing nodig, stellen de initiatiefnemers. “We hebben geen ‘tijd’ te verliezen. Daarom komt ons dorp Schaijk op 22 en 23 december 24 uur lang in het teken van ALS te staan. Als steun voor onze vriendin Zoë én om geld in te zamelen voor de Stichting ALS.”

Dirk en Robbert leggen uit hoe je een bijdrage kunt leveren aan de actie voor het goede doel. “Alle steun is waardevol. Je bepaalt zelf wat bij je past. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van een leuke activiteit, het organiseren van eten of drinken of het bijdragen aan de producten- en dienstenveiling. Alle ideeën en hulp zijn welkom!”

Lever een bijdrage
Wil je bijdragen of heb je vragen? Laat dit dan zo spoedig mogelijk weten aan Dirk van den Hoogen (06-28555793) of Robbert Wingens (06-54298982).


3FM Serious Request
In Nederland leven er zo’n 1.500 mensen zoals Zoë met ALS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500 mensen. Dat betekent dat elk jaar duizenden gezinsleden, vrienden, kennissen, familie en collega’s te maken krijgen met deze mensonterende ziekte. Bij ALS vallen de spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog 3 tot 5 jaar.

Om zoveel mogelijk geld op te halen voor het noodzakelijke onderzoek en de ondersteuning van patiënten komt 3FM Serious Request dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 tot en met 24 december staan de radiozender en alle online- en social-kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. 

Bekijk hieronder het verhaal van Zoë: 
https://www.instagram.com/p/Ctvg56xPNss/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant