Afbeelding

FOTOREPORTAGE: Feestelijke mijlpaal bij Restaurant Nieuw Schaijk; heropening gepland in februari

Schaijk 2.993 keer gelezen

SCHAIJK – Met het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw werd op vrijdag 8 september een bijzondere mijlpaal bereikt bij Restaurant Nieuw Schaijk. Nadat de horecagelegenheid van de familie Tielemans in de nacht van 14 op 15 mei 2022 door een grote brand vrijwel volledig in de as werd gelegd, worden nu steeds meer de contouren zichtbaar van het nieuwe restaurant aan de Rijksweg’46.

“De voortgang van de bouw verloopt voorspoedig en we kijken nu vooruit naar de geplande heropening”, vertelt Johan Tielemans. ”We streven ernaar om het restaurant halverwege februari opnieuw te openen, hoewel de exacte datum nog moet worden bevestigd.”

Het nieuwe gebouw is iets groter dan voorheen, geeft Johan aan. “Met name het restaurantgedeelte, dat nu meer zitplaatsen biedt. Ondanks deze groei behouden de binnenruimtes nog steeds hun knusse en gezellige sfeer. Bij Nieuw Schaijk richten we ons onder meer op het creëren van gemakkelijke en snelle routes, een slimme opslagindeling en meer. We hebben goed geluisterd naar de behoeften van onze gasten en zullen voorzieningen bieden zoals een kleine binnenspeeltuin en uitgebreide faciliteiten voor zakelijke klanten. Onze trouwe gasten van voor de brand zullen zich nog steeds thuisvoelen bij ons.”

‘Eyecatchers’
Bovendien zullen enkele fraaie eyecatchers worden toegevoegd aan het interieur, waaronder een indrukwekkende, 8 meter hoge boom, een kelderbar met een glazen plafond en een patio met een openslaand glazen dak.

Zalen
Nieuw Schaijk zal niet alleen een restaurant zijn, maar ook beschikken over diverse zalen. Johan: “Het grote verschil met voorheen zijn de opvallend hogere plafonds. Eén zaal heeft zelfs een hoogte van 7,5 meter, waarbij de houten spanten prominent aanwezig zullen zijn. Daarnaast komen er intieme ruimtes voor vergaderingen en privé-diners, ideaal voor groepen vanaf 12 personen al. De kelderbar, met zichtbare biertanks en overvloedig natuurlijk licht dankzij het glazen plafond, wordt eveneens een fijne en intieme plek om iets te vieren.”

Wanneer alles volgens planning verloopt, gaat vanaf half februari eerst het restaurant van Nieuw Schaijk open. De zalen openen vanaf 1 mei de deuren. Wil je op de hoogte blijven van de voortgang van het horecaproject? Volg dan de social media-kanalen van Nieuw Schaijk of meld je aan voor de nieuwsbrief via www.nieuwschaijk.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant