Afbeelding

INGEZONDEN: Minister zegt toe dat alle inwoners van Schaijk en Reek zich mogen uitspreken over herindeling

Schaijk 1.778 keer gelezen

Beste inwoners uit Schaijk en Reek,

Het Burgercomité Schaijk & Reek volgt nog steeds actief de gang van zaken rondom de herindeling van Landerd en Uden en in het bijzonder de uitvoering van de evaluatie door Bureau Berenschot. In deze evaluatie mogen de inwoners van Schaijk en Reek zich uitspreken of ze nog naar de gemeente Oss willen of dat ze bij de gemeente Maashorst willen blijven.

Zo heeft het Burgercomité een debat van de commissie Bestuurlijke organisatie van de Tweede Kamer over de herindeling bijgewoond. Voor aanvang van het debat is er door het Burgercomité een petitie over de evaluatie aan de Kamerleden overhandigd. Tijdens het debat is door partijen uitvoerig stilgestaan bij het functioneren van de democratie en het vertrouwen in politieke instituties, waarbij herhaaldelijk werd gerefereerd aan het Burgercomité op de publieke tribune!

Minister Hanke Bruins Slot heeft in deze commissievergadering meerdere malen toegezegd dat alle inwoners van Schaijk en Reek tijdens de evaluatie in 2024 individueel bevraagd moeten worden over de herindeling tussen Landerd en Uden.

De toezeggingen van de minister komen niet overeen met het evaluatieontwerp zoals dat er nu ligt.

De toezeggingen van de minister betekenen concreet dat:
• In ieder geval aan de inwoners van Schaijk en Reek individueel gevraagd zal moeten worden wat zij vinden van het functioneren van de nieuwe gemeente Maashorst en;
• Of zij op basis van hun ervaringen in de gemeente Maashorst het alsnog wenselijk vinden om Schaijk en Reek aan gemeente Oss toe te voegen.

Het Burgercomité is erg verheugd dat de minister nu uiteindelijk de insteek deelt om alle bewoners van, in ieder geval, Schaijk en Reek persoonlijk bij de evaluatie te betrekken. En dat is precies hetgeen waar wij ons altijd hard voor hebben gemaakt!

En tenslotte - we zijn heel benieuwd op welke manier Bureau Berenschot in de evaluatie rekening gaat houden met de toezeggingen van de minister! Wordt vervolgd!

Burgercomité Schaijk & Reek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant