Afbeelding

Zeepkistenrace Schaijk op zaterdag 13 mei - Bouwavond voor de jeugd groot succes

Schaijk 1.822 keer gelezen

SCHAIJK - Het was 21 april geen gebruikelijke vrijdagavond op het industrieterrein in Schaijk. In de opslagloods van PEDA Shop en PEDA Tech/Staal stonden maar liefst 24 zeepkist-bouwpakketten klaar voor alle jeugdteams die op zaterdag 13 mei deelnemen aan de eerste editie van de Zeepkistenrace Schaijk. Het werd een heuse ‘frotkot-beleving’, waarbij het dit keer niet ging om het ontwerpen en bouwen van een carnavalswagen, maar om een zeepkist. 

In totaal 78 kids, onder wie alle verkenners en explorers van Scouting Schaijk, gingen vrijdag vol enthousiasme aan de slag in de loods van PEDA. Alles was goed georganiseerd. Er lag voor ieder team een stappenplan klaar op de pallet bij het bouwpakket. Stap 1: ‘Bouwen maar! Zet de zeepkist in elkaar’. Stap 2: ‘Brainstormtijd! Bedenk een origineel design’. Stap 3: ‘Actietijd! Test de zeepkist uit en verdeel de taken om te designen’. Het team van PEDA en de leiding van Scouting Schaijk stonden klaar om de jeugd te helpen.

Zeepkistenrace Schaijk op 13 mei
Joep Daanen van PEDA vertelt: “Zaterdag 13 mei vieren wij ons tienjarig jubileum van de shop en het vijftienjarig jubileum van PEDA Tech/Staal. Daarbij organiseren we de eerste editie van de Zeepkistenrace Schaijk. Een goede en leuke voorbereiding is daarbij het halve werk. Het plan was al snel gevormd: wij faciliteren voor alle jeugdteams gratis bouwpakketten en dan plannen we een bouwavond in om samen met de jeugd te bouwen. In de afgelopen weken zijn we in onze werkplaats en zagerij druk bezig geweest. Alle onderdelen moesten op maat gezaagd worden en de frames gelast. In totaal 24 jeugdteams racen straks op 13 mei in hun eigen zeepkist van de schans naar beneden. Dat is toch supermooi!”

Twee races
De Zeepkistenrace Schaijk is op 13 mei bij PEDA, op het Industriepark 4. Er zijn twee races: de jeugdklasse (kinderen vanaf groep 8 tot en met 17 jaar) en de vrije klasse voor volwassenen. Joep: “De jeugdklasse is inmiddels vol, maar bij de vrije klasse is er nog een aantal plekken vrij om mee te doen. Kijk voor meer informatie op www.pedashop.nl/zeepkistenrace.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant