Op de foto van links naar rechts: Jesse Verbong, Niek Sebel, Morgan DeFreese, Liene Selen, Aline van Lieshout, Sietse de Jongh, Linde Vedder en Prins Bernhard Jr. van Oranje.
Op de foto van links naar rechts: Jesse Verbong, Niek Sebel, Morgan DeFreese, Liene Selen, Aline van Lieshout, Sietse de Jongh, Linde Vedder en Prins Bernhard Jr. van Oranje.

Schaijkse Linde Vedder schaatst Hollandse100 en biedt Prins Bernhard cheque aan

Schaijk 928 keer gelezen

SCHAIJK/HEERENVEEN - Zeven jeugdleden van de NijmeegseSchaatsVereniging, onder wie Linde Vedder (12) uit Schaijk, hebben op 19 maart tijdens de Hollandse100 tien kilometer geschaatst in Thialf Heerenveen om geld op te halen voor onderzoek naar lymfeklierkanker. Uiteindelijk haalden de jonge schaatsers ruim 5000 euro op en overhandigden zij een cheque aan Prins Bernhard van Oranje, oprichter en voorzitter van de Stichting Lymph&Co. 

Het was een prachtig evenement met een recordopbrengst (351.000 euro, red.) en een recordaantal deelnemers (666), vertelt Linde.  ”Het was een superleuke dag. Erg leuk om ook al die andere mensen te zien schaatsen en fietsen. Er waren ook veel bekende Nederlanders, zoals Marianne Timmer, Simon Keizer en Prinsen en Prinsessen. Prinses Margriet heeft ook tien kilometer geschaatst en die is al tachtig! En daarom waren er ook veel fotografen en cameraploegen van onder andere RTL Boulevard en Shownieuws.”

Tijdens de heat voor de jeugd werd er door iedereen hard geschaatst, alhoewel het geen wedstrijd was. Linde: “Toen het startschot klonk ging iedereen meteen heel hard weg. Maar we moesten tien kilometer schaatsen dus dat was heel ver. Op een gegeven moment kreeg ik wel last van mijn rug van het diep zitten. Maar ik heb het wel in één keer helemaal uit kunnen schaatsen. We hebben onze cheque mogen overhandigen aan de prins en hij heeft iedereen een hand gegeven en bedankt. Daarna hebben we heel veel foto’s met hem gemaakt.”

Lypmh&Co is de stichting die de Hollandse100 organiseert. Linde: “Van hen hebben we de Jeugd&Co-trofee gekregen. Omdat ze heel blij waren dat we met een team van zeven kinderen meededen en omdat we zoveel geld op hebben gehaald.” Of ze volgend jaar weer meedoen moeten ze nog bedenken. “We hebben dit jaar heel veel geld opgehaald en zijn heel erg blij met iedereen die gesponsord heeft. Het is natuurlijk niet de bedoeling om alleen mee te doen omdat het een leuk evenement is. Maar de organisatie vindt dat we volgend jaar weer mee moeten doen, dus we denken er wel over na.”

Uit de krant