Afbeelding

Schaijkse Elke Albers doet mee aan Alpe d’HuZes en houdt benefietavond

Schaijk 3.352 keer gelezen

SCHAIJK – Elke Albers (28) uit Schaijk doet op 1 juni mee aan Alpe d’HuZes, het jaarlijkse evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Daarnaast houdt Elke op zaterdag 22 april vanaf 19.30 uur een benefietavond in partycentrum De Raaf in Schaijk. Tijdens deze avond worden gesponsorde producten en diensten geveild.  

“Afgelopen september heb ik te horen gekregen dat ik borstkanker heb”, vertelt Elke. “Momenteel ben ik hiervoor in behandeling. Het vooruitzicht is goed. Helaas heeft niet iedereen dit geluk en daar moet verandering in komen. Samen met mijn teamgenoten zet ik me hier graag voor in en daarom doe ik op 1 juni mee aan Alpe d’HuZes.”

Benefietavond op 22 april
Ook op 22 april zamelt Elke Albers geld in voor het goede doel. Tijdens de benefietavond in partycentrum De Raaf aan de Pastoor van Winkelstraat in Schaijk worden vanaf 19.30 uur diverse (gesponsorde) producten en diensten geveild zoals een fotoshoot, sportlessen, diners, een motorrijles, een Dolce Gusto-apparaat en een paar voetbalschoenen van PSV-spits Luuk de Jong. Ook wordt er deze avond een loterij gehouden met leuke prijzen. Volg Elke op Instagram om op de hoogte te blijven van de items die geveild gaan worden.

Alpe d’Huzes
Op 1 juni staat voor Elke het Alpe d’Huzes-avontuur op het programma. Tijdens Alpe d’HuZes proberen deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend zo vaak mogelijk, maar maximaal zes keer, de befaamde col Alpe d’Huez te beklimmen, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

‘Onwijs hard knokken’
Elke: “Toen ik de diagnose borstkanker kreeg wist ik meteen dat ik mee wilde doen aan Alpe d’HuZes. Mijn schoonouders zetten zich al een aantal jaar in voor dit mooie doel, dus ik heb me bij hun team aangesloten. Momenteel zit ik nog midden in mijn traject. Op 1 juni ben ik nog niet klaar met mijn behandelingen, dus het is nog niet zeker of ik mee kan doen deze dag. Wat wel zeker is, is dat ik onwijs hard ga knokken tegen deze ziekte. Ik ga ervoor strijden dat ik die dag de berg op kom. Is het toch niet haalbaar om tussen mijn behandelingen door naar Frankrijk af te reizen, gaat mijn opgehaalde bedrag met mijn teamgenoten mee.”

Kijk voor meer informatie op www.benefietveilingelke.nl en www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/ElkeAlbers16885/alpe-dhuzes.

Afbeelding

Uit de krant