Afbeelding

Buurtvereniging In d’n Hof Schaijk opent vernieuwde Avonturentuin tijdens NL Doet

Schaijk 1.711 keer gelezen

SCHAIJK - Zaterdag 11 maart stond landelijk bij veel verenigingen NL Doet op het programma. Buurtvereniging In d’n Hof uit Schaijk koppelde de jaarlijkse klusdag aan de officiële opening van de gerenoveerde Avonturentuin. Zoals altijd werden alle registers opengetrokken om er een mooi feestje van te maken. Zo waren er op deze zonnige dag een partytent met hapjes en drankjes, live muziek van Onemanband Gertwin en heel veel suikerspinnen.

Tijdens de opening sprak Mark van den Bogaert, voorzitter van de actieve buurtvereniging, een woord van dank uit naar alle betrokken buurtbewoners, de goede samenwerking met de gemeente, maar vooral de jongeren van Hooghuis De Singel met leraar Ton Rooks. “Zonder hen was het nooit zo’n succes geworden.”

Wethouder Jeroen van den Heuvel ging daar volledig in mee, door aan te geven dat de gemeente Maashorst dit soort initiatieven graag omarmt en altijd beschikbaar is om met inwoners in gesprek te gaan. “Zeker als we dan ook nog een groep jongeren zo in hun kracht kunnen zetten om deze speeltuin mee te bouwen.”

Daarna was het tijd voor het officiële gedeelte. Met het doorknippen van het lintje en het naar beneden glijden van vele enthousiaste kinderen werd de Avonturentuin geopend. De komende jaren kunnen vele buurtkinderen, maar ook families en scholen weer gebruikmaken van deze prachtige buitenspeellocatie in de Schaijkse wijk Akkerwinde.

Uit de krant