Afbeelding

FOTOREPORTAGE: Moeslandse Pronkzitting als vanouds druk bezocht

Schaijk 1.288 keer gelezen

MOESLAND - Op 14, 20 en 21 januari vonden weer de Moeslandse Pronkzittingen plaats. Dit carnavaleske evenement bestond dit jaar 44 jaar en stond dan ook in het teken van een feestje, met als thema ‘Let’s celebrate’. En dat was te merken. Er werd groots uitgepakt, met vooruitblikken naar de toekomst, maar er werd ook teruggekeken naar de geschiedenis van de Moeslandse Pronkzitting.

Zo kwam een oude bekende ten tonele, Gert van Boxtel, die 11 jaar geleden eigenlijk zijn 28-jarige pronkzittingcarrière aan de wilgen had gehangen. Niemand minder dan Prins Djarek d’n Urste wist hem te overtuigen van deelname in dit jubileumjaar en dat bleek een gouden greep. Prins Djarek wist de zaal warm te krijgen voor zijn Gert van Boxtelfanclub en toen Gert daar ook bij aansloot en zijn oude nummer Tussen Herpen en Zelland ten gehore bracht, was iedereen weer terug in oude Moeslandse sferen.

Alle avonden in De Phoenix waren uitverkocht, wat neerkomt op meer dan 1000 bezoekers. Met ‘High Wine’ werd de pronkzitting letterlijk én figuurlijk tot grote hoogte gebracht. Een ‘stomme’ act met veel mimiek en weinig tekst zorgde voor een schouwspel van hoogstaande kwaliteit.

Een psychedelisch toneelspel met dans en muziek werd opgevoerd door The Skittles, een groep die al jaren in anonimiteit meedoet aan de Moeslandse Pronkzitting. Ook werd er dit jaar anoniem deelgenomen door ‘the invisible man’, waarbij de Moesmuntaffaire eens goed onder de loep werd genomen.

Andere deelnemende groepen waren ‘Dansgroep Extra Smeuïg’ en ‘Verrekt’, waarbij er bij beide acts werd gespeeld met optische illusie. Van belabberde dansers die uiteindelijk toch een radslag bleken te kunnen maken, tot een bezoek aan de fysiotherapeut, waarbij de patiënt opeens toch wel heel erg lenig bleek te zijn. Acts waarbij de bezoekers aan de Moeslandse Pronkzitting werden meegenomen in verrassende wendingen en absurditeit.

Maar ook vele andere oude rotten in het vak kwamen voorbij. Met acts, buuts, sketches, dansen en schouwspel van ander kaliber. Zo maakten ook De Moeskantjes, Bennie de Snelste, Koentje Carnaval, Tieske en (1) Lamme Herder en Robert van de Bolt weer hun opwachting.

Er kan teruggekeken worden op een Moeslandse Pronkzitting als vanouds, van Moeslandse kwaliteit, waarbij de lachspieren weer eens goed getraind zijn en zijn opgewarmd voor de aanstaande carnaval.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant