Afbeelding

Opening van De Vlinder feestelijk gevierd

Schaijk 569 keer gelezen

SCHAIJK - Toen de tien nieuwe bewoners in september 2020 in het nieuwe gebouw van De Vlinder aan de Burgemeester van Rijckevorselstraat in Schaijk kwamen wonen, was er door de Coronapandemie alleen een bescheiden opening met ouders en medewerkers mogelijk. Ook in 2021 golden er nog allerlei maatregelen, maar zondag 18 september kon het tweejarig bestaan wel uitgebreid gevierd worden. Het werd een gezellig feest met barbecue, samen met de bouwers, vrijwilligers die de oudergroep met raad en daad hebben bijgestaan bij de oprichting, bewoners, ouders en medewerkers van Zorgwiel.

Na een zoektocht in omliggende plaatsen werd door de vriendschap van Chris School met zowel Toon van Schijndel als Willy Jonkergouw een plan geboren om aan de Burgemeester van Rijckevorselstraat in Schaijk een gebouw met twee woonlagen en een grote gemeenschappelijke ruimte te realiseren. Toon van Schijndel was al jaren op zoek naar een geschikte locatie om een ouderinitiatief op te zetten en zo een mooie woonruimte voor zijn zoon Nick te waarborgen. Jonkergouw stapte ondanks vele risico’s in dit traject. Vanaf de eerste plannen hebben de ouders inspraak gehad in de indeling en afwerking van het gebouw. Toen eenmaal de bouwvergunning was verleend, realiseerde bouwbedrijf Peter Peters in een mum van tijd het prachtige pand zoals het er nu staat.

Houten banken
Al twee jaar stonden ze in het schap bij bouwbedrijf Peters, twee fraaie houten banken. 18 september konden ze dan eindelijk worden geschonken door Marco Loeffen van het bouwbedrijf en Willy Jonkergouw, om in de schitterend aangelegde tuin rondom De Vlinder een mooie plaats te krijgen.

Zaterdag 24 september, op burendag, zijn de buurtbewoners uitgenodigd voor een gezellige middag met de bewoners en kunnen zij het gebouw ook van binnen bewonderen. Woongroep De Vlinder doet ook mee aan Rabo Clubsupport. Tot 27 september kan men een stem uitbrengen.

Uit de krant

Uit de krant