Afbeelding

Eigen route als inspiratiebron: Tall Coaching helpt met bewustwording

Schaijk 1.183 keer gelezen

SCHAIJK - Bewustwording en counseling, het zijn begrippen die de een niet zoveel zeggen maar voor anderen juist enorm waardevol zijn. Zo ook voor Chantal Meulepas, die dankzij het behalen van diverse opleidingen de titel bewustwordingscoach draagt. In het traject dat ze doorliep leerde ze vooral heel veel over zichzelf. Dit deed haar zodanig goed, dat ze Tall Coaching startte. Als bewustwordingscoach wil Chantal anderen ook laten ervaren wat het doet als je meer vanuit je authentieke zelf leeft en daardoor ook meer lol in je leven krijgt. “De wijsheid die ik nu heb, had ik achteraf vele jaren eerder willen hebben. Dit gun ik anderen ook, vandaar dat ik met Tall Coaching gestart ben.”

Door Siem van Merwijk

Tall Coaching zit gewoon bij Chantal thuis in de Pastoor van Winkelstraat, al is gewoon wellicht niet de juiste benaming. De tuin is namelijk omgetoverd tot een bijzondere thematuin. In enkele meters waan je jezelf op vakantie in de beach-tuin met tientallen palmbomen, en zo zit je even verderop lekker warm met een kleedje voor de openhaard in een bar. Het is niet alleen een lust voor het oog, maar heeft volgens Chantal ook een functie. “De mensen die bij mij langskomen wil ik de kans geven om zichzelf even helemaal te kunnen onttrekken van de dagelijkse sleur waarin ze zitten, de omgeving kan daar zeker bij helpen.” Chantal is namelijk onlangs gestart met bewustzijnscoaching en counseling. Het zaadje voor Tall Coaching wordt echter jaren geleden al geplant. Allereerst omdat Chantal zelf enorm veel interesses had, en graag wilde uitzoeken wat écht bij haar past. “Van limousine rijden tot dansen, zingen en het geven van. Zumba-lessen, ik heb enorm veel interesses en passies. Dat is nog steeds zo, alleen heb ik op een gegeven moment mezelf de vraag gesteld wat nu echt het best bij me past.” Met behulp van een passiecoach komt Chantal tot een antwoord. “Daar kwam heel erg naar voren dat het begrijpen en helpen van mensen me goed ligt. Vandaar dat ik mezelf hierin verder ben gaan ontwikkelen.”

Positieve ervaringen
De eerste certificering in de richting psychotherapie haalt Chantal al in 2009, en door de jaren heen komen hier diverse diploma’s bij. Als ze haar meest recente coachopleiding van Move a Mountain behaalt weet Chantal het zeker: ze wil dit ook voor anderen doen. “Er vielen bij mijzelf zoveel kwartjes, waardoor ik zelf ervaarde hoe het was om dingen op een goede manier te kunnen afsluiten en ervaren.” Chantal doelt hiermee op dingen uit het verleden, waar ze dankzij de coachopleiding anders naar is gaan kijken. “Ik heb zelf periodes gehad waarin ik niet lekker in mijn vel zat. Dat laat nu eenmaal sporen na, maar door de bewustzijnscoaching-opleiding ben ik hier echt anders naar gaan kijken en nog belangrijker: er anders mee omgegaan.” Chantal benadrukt dat het niet altijd over dingen uit het verleden hoeft te gaan, maar dat hier echter wel de basis wordt gelegd voor de rest van ons leven. “We hebben allemaal een soort mentale filter door ervaringen, opvoeding of dingen die ons pijn hebben gedaan in het verleden. Dit wil niet zeggen dat iedereen hier last van heeft, maar er kunnen bepaalde dingen gaan schuren.” Mensen leggen zichzelf volgens Chantal vaak snel neer bij de gedachte ‘zo ben ik nu eenmaal’. “Er is veel meer in jezelf te ontdekken dan dat je voor mogelijk houdt, en daar kan ik bij helpen.”+

Hoe ziet het traject eruit?
Chantal zoekt samen met iemand uit wat diegene onbewust met zich meedraagt en wat voor invloed dit heeft op hoe diegene naar zichzelf en de omgeving kijkt. Voordat mensen langskomen vindt eerst een vrijblijvend telefonisch consult plaats. “Hierin kijken we of de klik er is, en natuurlijk of ik iemand echt kan helpen.” Mocht deze eerste ervaring positief zijn, volgt er een intake waarna een traject van ongeveer zes coachingsessies start. “Gemiddeld duurt het traject zes gesprekken, maar de lengte is natuurlijk voor iedereen anders. Dit aangezien ieder individu uniek is en anders met dingen omgaat.” Deze sessies kennen verschillende aspecten zoals het luisteren, analyseren, spiegelen en visualiseren om zo tot antwoorden te komen op de vragen die mensen bij zich dragen. Een misvatting is volgens Chantal dat een coaching sessies deze antwoorden concreet geven. “Het is niet dat ik als coach een antwoord of oplossing kan bieden, die zitten namelijk allemaal in onszelf. Door mensen bewust te maken, help ik die antwoorden te vinden. Ze gaan anders kijken naar dingen. Het geeft ze een keuze om dingen te laten en te doen waar ze echt heen willen” De klachten waarmee je bij Chantal terecht kunt zijn heel uiteenlopend en hoeven niet altijd als een groot probleem ervaren te worden. “Het kan zijn dat iemand met lichte burn-out klachten kampt, maar ook als je moeite hebt met grenzen stellen of simpelweg meer de diepte in wilt gaan kan ik daarbij helpen.”

Ben je benieuwd naar Chantal en Tall Coaching? Op de website tallcoaching.nl staat meer informatie!

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant