Afbeelding

Kerst-Inn Reek: gezamenlijk feestdagen inluiden op 16 december

Reek 351 keer gelezen

REEK - Op het plein voor Het Wapen van Reek is weer een prachtige wensboom geplaatst. Om de feestdagen gezamenlijk in te luiden, vindt zaterdag 16 december een gezellige kerstbijeenkomst plaats: de Kerst-Inn. Die middag is er van alles te beleven in het gemeenschapshuis. Denk aan activiteiten voor kinderen, kraampjes van lokale ondernemers, het lekkerste eten en sfeervolle muziek om het plaatje compleet te maken. Het is een mooi moment om gewoon bij elkaar te zijn.

Om 16 december alvast in de juiste stemming te komen, trekt er ‘s middags een draaiorgel door de straten van Reek. Het rijdende instrument stopt op verschillende plekken in het dorp om het kerstgevoel aan te wakkeren. De muziek is een uitnodiging voor inwoners om naar Het Wapen te komen. Hij eindigt bij het dorpshuis en blijft daar nog even vrolijk staan maken. Binnen is live muziek van onder meer koor Landante, harpiste Jolanda Bossers en dweilorkest Ongerakt.

Rode loper
Het Wapen gaat die middag om 16 uur open. De rode loper wordt uitgenodigd om de bezoekers te ontvangen. Binnen is van alles te doen. Diverse Reekse ondernemers bemannen een kraampje om hun producten aan de man te brengen. De jongste bezoekers kunnen een ritje maken in de arrenslee of een glittertattoo laten zetten.
Bezoekers hoeven niets tekort te komen. Daar zorgen diverse verenigingen wel voor. Zo neemt Achilles Reek heerlijke soep mee, Landante maakt en verkoopt de lekkerste taarten, de cupcakes komen dit jaar van de jeugdcarnaval en buiten staat de pizzakar van Casa di Ruscello. Ook de bar van Het Wapen is open. Naast het reguliere aanbod kun je daar terecht voor warme glühwein, warme chocolademelk en Schrobbelèr.

Foute kersttrui
Heb jij een foute kersttrui in de kast liggen? Trek hem 16 december aan om kans te maken op een mooie prijs tijdens de foute-kersttruienparty. De drager van de ‘mooiste’ foute trui wint een prijs. Heb je niks fouts in je garderobe? Scoor dan nog snel zo’n prachtige trui om kans te maken.

Wensboom
Het is dit jaar ook mogelijk een wens in de grote boom voor Het Wapen te hangen. Tijdens de Kerst-Inn staat er een tafel met houten hangers, zodat je ter plekke iets op kunt schrijven om in de boom te hangen. Je mag natuurlijk ook zelf iets knutselen. Na de feestdagen probeert de werkgroep zoveel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan. Wie weet word jij wel verrast.
Bezoekers kunnen een of meerdere loten kopen voor de Kerst-Inn loterij. Daar zijn mooie prijzen mee te winnen. De opbrengst wordt gebruikt om wensen uit de grote kerstboom in vervulling te laten gaan én om ook in de toekomst nog Reekse evenementen te blijven organiseren.

Dus tot ziens op zaterdag 16 december in Het Wapen van Reek voor de Kerst-Inn met kraampjes, eten, drinken, muziek en gezelligheid.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant