Het Regio-orkest Oost-Brabant in concert onder leiding van dirigent Bart van Zutven.(foto: Niels Wouda)
Het Regio-orkest Oost-Brabant in concert onder leiding van dirigent Bart van Zutven.(foto: Niels Wouda)

Jubileumconcert Regio-orkest Oost-Brabant in Wapen van Reek

Reek 464 keer gelezen

REEK - Het Regio-Orkest Oost-Brabant (ROB) geeft zaterdag 28 januari een groots jubileumconcert in Het Wapen van Reek in Reek. Het orkest sluit daarmee zijn 15e project af. Het concert begint om 20 uur. De toegang kost 5 euro.

Projectmatig regionaal muziek maken. Daar staat het Regio-orkest Oost-Brabant voor. Het timmert als projectorkest, met amateurmuzikanten uit regio Oost-Brabant, het Land van Cuijk en het Rijk van Nijmegen, al 15 seizoenen aan de weg om harmoniemuziek in de regio te bevorderen. Dit doet het door amateurmuzikanten een extra gelegenheid en uitdaging te bieden zich muzikaal te ontwikkelen. Het ROB maakt graag de verbinding met andere orkesten uit de regio. In het orkest spelen muzikanten uit onder meer Boekel, Zeeland, Reek, Heeswijk-Dinther en Veghel.
Het ROB staat onder bezielende muzikale leiding van Bart van Zutven, tevens initiatiefnemer van het ROB. Op zaterdagavond 28 januari viert het ROB zijn jubileumuitvoering en laat het de bezoekers graag meegenieten van deze mijlpaal. Het ROB brengt een verrassend repertoire met bekende en minder bekende prachtige werken in verschillende muziekstijlen. Tevens zal talent uit het orkest in de spotlight staan. Ensembles gevormd uit het orkest zullen daarbij voor verrassende optredens zorgen. Zij laten de veelzijdigheid van de amateur-blaasmuziek horen.
Voorzitter Albert de Vaal van het ROB kijkt uit naar het jubileumconcert: “Ik ben trots op ons vijftiende project. Ik ben dankbaar voor de vele geweldige samenwerkingen die we hebben met partner-muziekverenigingen uit de regio. Samen muziek maken verbindt! Dat blijkt elke keer opnieuw”.

Meer informatie over het Regio-orkest Oost Brabant en over het concert van 28 januari is te vinden op: www.regioorkest.nl 

Uit de krant