Afbeelding

Viering Internationale Vrouwendag in Ravenstein/Herpen

Ravenstein 474 keer gelezen

RAVENSTEIN/HERPEN - Op zaterdagmiddag 9 maart viert de werkgroep Vrouwendagviering Ravenstein/Herpen de 112e Internationale Vrouwendag. Gemeenschapshuis Vidi Reo, gelegen aan van Kesselplaats 2 in Ravenstein, opent haar deuren om 13.30 uur voor een bijzondere middag die tot circa 17 uur duurt.

Historica Kitty de Leeuw verzorgt vanaf 14.15 uur een boeiende lezing met als thema ‘Je bent jong en je wilt wat’: jongerenculturen in Noord-Brabant in de jaren ‘60. Deze middag is niet exclusief voor vrouwen; mannen zijn van harte welkom om de levendige herinneringen aan die tijd te delen.

Vanaf 1955 ontstonden jongerenculturen overal in Nederland. Wat hielden deze culturen in? Welke invloed hadden ze op kleding, muziek, kunst en de samenleving als geheel? Deze vragen zullen uitgebreid worden beantwoord, ondersteund met veel beeldmateriaal. Het programma wordt afgesloten met een sfeervol optreden van het duo LeMic, waarbij Mieke zingt en Leon haar op de piano begeleidt.

Toegangskaarten à 10 euro (inclusief koffie/thee) zijn verkrijgbaar aan de zaal in Vidi Reo. Voor reserveringen kun je contact opnemen met Annie Toonen (06-43417237), Mieke Hoegen (06-17186099) of Wilhelmien van Sambeek (06-10278449) of via e-mail: m.hoegen@hotmail.com. Betaling is mogelijk contant of via Tikkie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant