Afbeelding

Fotoclub Ravenstein breidt uit: nieuwe leden welkom

Ravenstein 606 keer gelezen

RAVENSTEIN - Fotoclub Ravenstein werd in 2017 opgericht door drie fanatieke hobbyfotografen in Ravenstein. Doel van de fotoclub is om het fotograferen te promoten. En om onder leiding van een professioneel fotograaf beter te leren fotograferen. “Op dit moment telt onze club acht leden”, zegt Joop Janssens namens Fotoclub Ravenstein. “We streven naar een ledental van vijftien. Dat betekent dat we op dit moment ruimte hebben om nieuwe leden te verwelkomen.”

Wil je meer dan een gewoon kiekje maken? Feedback krijgen om méér uit je camera en je foto’s te halen? Ben je een beginner, of heb je al wat ervaring? In beide gevallen heeft Fotoclub Ravenstein je iets te bieden. Joop: “Onze begeleider bedenkt de opdrachten die wij fotografisch gaan uitvoeren. Deze foto’s worden op de clubavond op een positieve en opbouwende manier besproken. Bespreekpunten zijn bijvoorbeeld compositie, belichting, de regel van derden, techniek van fotograferen etcetera. En zo willen wij ons niveau van fotograferen, onder het genot van een drankje en de nodige discussies, naar een hoger niveau brengen. Ook organiseren wij soms uitstapjes, waarbij we de natuur of een stad in trekken om de mooiste plekken te fotograferen.”

De leden van Fotoclub Ravenstein komen één keer per maand bij elkaar op de derde woensdag van de maand, in hotel-restaurant De Keurvorst van de Pfalz. “Daar beschikken wij over een beamer met een scherm waar we de gemaakte foto’s kunnen presenteren en bespreken. In de maanden juli, augustus (vakantiemaanden) en december (drukke feestmaand) zijn er geen bijeenkomsten. Spreekt deze aanpak je aan, kom dan eens kennismaken op een van onze clubavonden. Wil je meer informatie, of wil je een clubavond bijwonen, stuur dan een mail naar joopravenstein@gmail.com.”

Uit de krant