Afbeelding

Kerstmarkt in Ravenstein bij FieZie

Ravenstein 1.527 keer gelezen

RAVENSTEIN - Woonwinkel FieZie en horecazaak Op FieZiete verhuisden afgelopen voorjaar vanuit het centrum in Ravenstein naar een nieuwe plek. De winkels zijn samen met Pakhuis optiek voortaan te vinden in Pakhuis19negen aan de Mgr. Zwijsenstraat 3b; de voormalige Boerenbond. Zondag 18 december is er op het plein voor het monumentale pand een sfeervolle kerstmarkt met heerlijk eten, drinken, muziek, diverse kraampjes en veel gezelligheid.

FieZie is een kleurrijke woonwinkel gerund door Fie Joosten, bijgestaan door Jacky de Vries. Naast woonaccessoires volgens de laatste trends is er een ruime keuze aan sieraden, sjaals en tassen. Het is niet moeilijk om een cadeautje te vinden; voor jezelf of voor een ander. Zeker met de kerstdagen in aantocht is het de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. “De winkel is ingericht volgens de seizoenen”, legt Fie uit. “Zo staat in de zomer een terras buiten en zijn we nu onderweg naar de feestdagen. Dat vind ik altijd een heel gezellige periode.”

Koffie, lunch en borrel
Achterin vind je het horecagedeelte met de passende naam Op FieZiete. Het is een plek waar je lekkere koffie en thee kan drinken, maar ook kan lunchen en borrelen. Hier staat Jacky aan het roer, op haar beurt bijgestaan door Fie. “We zien steeds meer mensen die binnenlopen voor iets lekkers”, zegt Jacky. “Dat vinden wij vooral heel gezellig. Laatst zei iemand tegen me: ‘hier gebeurt altijd wel iets’. Daar zit de essentie. Je bent toch even onder de mensen. Dezelfde sfeer als thuis, maar met meer sociale contacten om je heen.”
Op FieZiete verbindt de woonwinkel FieZie met Pakhuis Optiek, waar de man en kinderen van Fie werkzaam zijn. Je kunt er terecht voor onder meer brillen, zonnebrillen en contactlenzen. “In het begin was het even zoeken naar onze gezamenlijke openingstijden”, vertelt Fie. “Alle bedrijven hebben een andere voorkeur. Samen hebben we ervoor gekozen om zeven dagen per week open te gaan. Zondag en maandag vanaf 12 uur, de rest van de week vanaf 10 uur. Elke dag tot 17.30 uur. We hebben geen koopavond.” Jacky vult aan: “Het voordeel is dat je nooit alleen staat. Er zijn altijd minimaal drie mensen aanwezig; van elk bedrijf één.”

De dames zijn erg blij met de warme ontvangst van de drie zaken op de nieuwe locatie. Fie: “FieZie had natuurlijk al haar klanten die het nieuwe pand gelukkig ook weten te vinden. Op deze plek hebben we de mogelijkheden om naast de winkels ook de horeca te laten groeien. Daarbij vinden we het belangrijk zelf het roer in handen te houden. Het hoeft wat ons per se niet groter, maar het kan altijd beter. We hebben een fijn team met leuke collega’s. Mede dankzij hen hebben we echt een superstart gehad. Nu is het zaak dat voort te zetten. We zien de toekomst hoopvol in.”

Sfeer proeven
Om nog meer mensen de sfeer te laten proeven, houden FieZie, Op FieZiete en Pakhuis Optiek zondag 18 december een kerstmarkt. “We laten bezoekers graag ervaren hoe wij kerst voelen”, vertelt Jacky. “Het is een leuk uitje voor de zondagmiddag. Daar hebben veel mensen behoefte aan.” Fie gaat verder: “Die dag houdt het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein hun jaarlijkse kerstwandeling voor de familie. Dat is een mooie traditie. Wij willen daar aan bijdragen door die dag ook iets te organiseren, zodat je meer gezelligheid krijgt. Als ik me niet vergis, worden in het centrum ook wat dingen ondernomen. Wij zorgen voor een sfeervolle kerstmarkt met ambachtelijke spulletjes plus eten en drinken. De kerstman is ook van de partij. We hopen veel mensen te begroeten die middag.”

De kerstmarkt vindt zondag 18 december plaats op het plein voor Pakhuis19negen aan de Mgr. Zwijsenstraat 3b in Ravenstein. Bezoekers zijn welkom tussen 13 en 18 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant