Afbeelding

Van Wieringen en Princen presenteren roman met liedjes

Ravenstein 836 keer gelezen

RAVENSTEIN/OSS - Ron van Wieringen uit Ravenstein schreef het boek Methode Mastermind en vervolgens schreef hij daar samen met stadsgenoot Jeroen Princen twaalf liedjes bij. Een bijzonder concept: een roman met liedjes. De lancering is zondag 13 november tijdens een spectaculaire theatershow in De Lievekamp in Oss. Alle liedjes worden live  gespeeld door de twintigkoppige Nieuwe Veste Big Band aangevuld met solisten en Jeroen met tussendoor korte scenes uit het boek gespeeld door onder anderen Ron zelf.

Van Wieringen vertelt in zijn roman het verhaal van Tom Polonium, een autocratische leider, die zijn opvolger aangewezen heeft in de persoon van Max Brandenburg. Terror Tom heeft maar één eis: Max moet gaan leiden volgens zijn ‘Tien principes van de macht’. Wat doet dit met Max? En waarom is Tom zo gedreven om nu zijn leiding over te dragen? En vooral: Wat zijn dan die tien principes? Genoeg materiaal voor een roman bedacht Ron. “Ik haalde mijn inspiratie uit de praktijk”, legt hij uit. “Een aantal vrienden kreeg te maken vreselijke managers binnen de bedrijven waar ze werkten en dat intrigeerde me enorm. Uit de interviews die ik gedaan heb in het kader van de broodnodige research ontstond als vanzelf een lijst met tien basisprincipes, die je consequent bij elke autoritaire leidinggevende tegenkomt. De roman is zodoende een verkapte cursus om een autocratisch leider te worden. Maar dan met een knipoog, we hebben al meer dan genoeg van dat soort lastpakken die zichzelf manager noemen. Sommige mensen hebben het al een anti-management boek genoemd.”

Muziek
De roman was al lang en breed geschreven toen Jeroen en Ron op het idee kwamen om er liedjes aan toe te voegen. Dit leidde tot het idee om QR-codes in het boek op te nemen die toegang tot de liedjes geven. Jeroen voelde meteen inspiratie om de muziek te schrijven die zich uiteindelijk het best laat omschrijven als nederpop, soul en blues met zelfs een vleugje reggae erdoorheen. Met behulp van zijn muzikale vrienden worden de nummers nu door Jeroen verfijnd en opgenomen. Eind september moet alles klaar zijn en dan kan het boek in de verkoop. Tegelijkertijd wordt de roman omgezet in een podcast. De afleveringen op Spotify zijn al bijna tot de helft van het boek gevorderd.

Kaartjes voor de voorstelling Methode Mastermind zijn te koop bij de Lievekamp en methodemastermind.nl. Daar is de roman al te bestellen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant