Afbeelding

Muzikale komedie In de Sneeuw in Philips van Kleeftheater Ravenstein

Ravenstein 656 keer gelezen

RAVENSTEIN – In vestingstadje Ravenstein werd in juni 2021 het Philips van Kleeftheater geopend. Theatercollectief Een Schone Dood speelde er destijds negen voorstellingen van de openluchtkomedie In het gras. Dit voorjaar keert het artistieke gezelschap terug met zes voorstellingen van de klimaatdoorbrekende komedie In de Sneeuw.

Theatercollectief Een Schone Dood (met de makers van De Vloek van Ravenstein en Elsa van Brabant) maakt sinds 2012 kleinschalig theater op bijzondere locaties in de regio Nijmegen.
Scriptschrijver Erik Karel de Vries over de nieuwe voorstelling In de Sneeuw. “Het speelt zich af op een locatie die ooit een populair wintersportoord was, maar door de klimaatcrisis kijken we nu naar een kale helling. Vaste gast en entrepreneur Ralph Beerkens geeft de uitbaters van dit skioord de kans om opnieuw bezoekers te trekken. Er is hoop. Achter de ingang van een ingestorte grot houdt zich een ongekend mysterie schuil. Een mythe tussen de stalactieten.”

Speeldata In de Sneeuw

Spel: Lidwin van Grunsven, Mijntje van den Berk, Rob Beumer en Erik Karel de Vries.
Speeldata: 3, 4, 5, 9, 10 en 11 juni; aanvang: 20.15 uur.
Duur: circa 60 minutenKaartverkoop:
Kaarten à 17,50 zijn verkrijgbaar via www.eenschonedood.nl.

Na afloop opent Stadsbrouwerij Wilskracht op locatie haar fusten. Het Philips van Kleeftheater is gelegen aan het Philips van Kleefpad (voorheen Pollekespad) in Ravenstein. Let op: Bij In het gras zit het publiek in het gras, dus alle bezoekers wordt verzocht een kussentje of een laag strandstoeltje mee te nemen. Er zijn slechts enkele plekken voor bezoekers die afhankelijk zijn van een (rol)stoel.

Uit de krant

Uit de krant