Afbeelding

Dicht mee met KwarTAAL-dichter Karin Wildenberg

Nieuws 145 keer gelezen

LAND VAN CUIJK - Schrijverscollectief De Kneep en BiblioPlus starten in 2022 met een nieuw initiatief: de kwarTAAL-dichter. Ieder kwartaal zal een dichter uit de regio het podium pakken en zijn of haar werk onder de aandacht brengen van een breed publiek. De eerste kwarTAAL-dichter is Karin Wildenberg (foto) uit Cuijk. Zij trapt af tijdens de Poëzieweek en zal de komende maanden met passie poëzie promoten.

Er zijn in Land van Cuijk en Maasduinen tientallen schrijvers actief, die zich als dichter profileren. De Kneep wil met dit nieuwe project hun werk onder de aandacht brengen en de productie van poëzie in de regio stimuleren. BiblioPlus draagt bij aan de zichtbaarheid door de gedichten in alle Bibliotheken te etaleren door middel van posters en gratis ansichtkaarten. Daarmee willen ze zoveel mogelijk mensen bereiken en enthousiasmeren om (regionale) poëzie te lezen of gedichten te schrijven.

Dicht mee!
Ieder kwartaal staat een nieuw thema centraal. De KwarTAAL-dichter zal aftrappen met een gedicht over dit thema. Karin Wildenberg start met het thema “Passie”. De Kneep en BiblioPlus roepen een ieder die geïnspireerd raakt door dit thema op ook zijn of haar gedichten in te zenden. Deze worden gebundeld en gepubliceerd op de websites van beide organisaties en zoveel mogelijk onder de aandacht gebracht.

Geïnspireerd?
Stuur dan jouw gedicht op naar redactie@dekneep.nl en volg de sociale mediakanalen van De Kneep en BiblioPlus om het project te volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant