Afbeelding

Trends in kinderkledij die we in 2022 gaan terugvinden

Nieuws 7 keer gelezen

Tijdens de afgelopen woelige tijden die we moesten ervaren, is de modebranche niet stil blijven zitten. Wat er ook gebeurt in de wereld, de modebranche blijft stug door ontwerpen. En de moeilijke periode was voor de designers aanleiding om met hun ontwerpen voor kinderkledij van 2022 voor een positief geluid te zorgen.

Humor als hulp
Niets is zo effectief als een lach om je gemoed een boost te geven. Dat dacht men in de modewereld ook bij de ontwikkeling van de nieuwe kledingtrends voor onze kinderen. Lijkt het om ons heen voorlopig nog wat duister, dan zal de outfit er voor zorgen dat er toch overal nog een (klein) zonnetje schijnt.

Grappige patronen, en vrolijke kleuren die de boventoon voeren is wat we mogen verwachten. Er werd gekozen voor duurzame materialen die op een speelse manier de nieuwe mode maken. Een materiaalkeuze om zo vooral dicht mogelijk bij Moeder Natuur te blijven.

Mooi en functioneel hand in hand
Er werd bij het maken van de nieuwe collecties niet alleen maar gefocust op mooie kledinglijnen. Belangrijk werd ook dat de modellen het toelaten dat kinderen zich als kinderen kunnen gedragen. Van vooral ‘praktische’ kinderkleding vindt je heel wat voorbeelden bij bijvoorbeeld House of Kids.

Het is de mening van de modemakers in 2022 dat kinderen ook in hun nieuwe kleren comfortabel moeten kunnen ravotten en spelen. Het is dat ‘terug naar vroegere tijden’ gevoel dat de ontwerpers de ideeën gaf voor de aankomende kindermode.

Accessoires maken het af
Ook voor de kinderkledinglijn worden er volop accessoires aangeboden. En ook hiervoor blijven de ontwerpers dezelfde ideeën volgen. Handgemaakte snuisterijen, eveneens liefst gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen, zijn de hits van 2022. Stijlvolle sieraden, bezet met duurzaam gewonnen halfedelstenen en gemaakt binnen ‘fair trade’ projecten in ontwikkelingslanden zijn helemaal ‘in’.

Wij willen weer volop naar buiten!
Deze slogan moet de inspiratie geweest zijn, zodra men over de trends van 2022 begon na te denken. Kinderen willen weer naar buiten, en dit jaar zullen ze dat geheel ‘in stijl’ kunnen doen. Gekleed als kleine rockidolen kunnen ze vol enthousiasme de speelpleinen weer bestormen.

Het is de behoefte om weer dicht bij anderen te zijn, die de vintage-look helemaal terugbracht. Het herinnert immers aan vroeger toen er geen beperkingen waren. Het toont tegelijkertijd de overal gevoelde hoop, dat in 2022 het’ oude normaal’ weer de gewone dagelijkse orde zal worden.

Uit de krant