Afbeelding

Voorleesplezier tijdens De Nationale Voorleesdagen

Nieuws 4 keer gelezen

REGIO - Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari is het weer tijd voor De Nationale Voorleesdagen. Het doel van de voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

De Noordoost-Brabantse Bibliotheken trappen op woensdag 26 januari De Nationale Voorleesdagen 2022 af met een live stream waarin het prentenboek van het jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’’ van Tjibbe Veldkamp wordt voorgelezen. Aanmelden voor deze livestream kan via www.nobb.nl

Daarnaast is er in de bibliotheken in onder meer Schaijk en Ravenstein een quiz voor peuters en kleuters. Deze quiz staat in het teken van de Prentenboeken top 10 en is in de hele periode van De Nationale Voorleesdagen te maken. Onder alle goede inzendingen wordt een leuke prijs verloot. Deelnameformulieren zijn te verkrijgen bij de (jeugd)balie van de bieb.

Verder heeft de Bibliotheek speciaal voor De Nationale Voorleesdagen verteltassen gemaakt die in het teken staan van het boek ‘Maar eerst ving ik een monster’. Deze verteltassen zijn gratis te leen en beschikbaar in de talen Pools, Turks, Arabisch en Nederlands. In de tas zit het prentenboek van het jaar en er zitten materialen in om samen met je kind te lezen, knutselen, praten en spelen. Reserveer de verteltas via www.nobb.nl of vraag ernaar bij de balie van jouw bibliotheek.

Voorleeslivestream 
Op woensdag 26 januari is er om 16 uur een livestream speciaal voor peuters en kleuters waarin wordt voorgelezen uit het prentenboek van het jaar. Ook wordt er dan gezongen. Je kunt de livestream volgen door je aan te melden via www.nobb.nl/nieuws/nobb/2022/nationale-voorleesdagen.html

Uit de krant