Afbeelding

Verhoog je niveau door deze top vaardigheden te leren

Nieuws 6 keer gelezen

Wanneer je beter wilt worden in bepaalde facetten van het leven, kan dit op verschillende manieren. Er zijn ontzettend veel vaardigheden die je hierbij kunnen helpen, en die soms helemaal niet zo moeilijk zijn om te leren. Maar waar moet je beginnen? Dat is nog wel eens moeilijk om te bepalen. Daarom gaan we hier kijken naar een aantal vaardigheden dat je kunt leren om je algemene ontwikkeling omhoog te tillen. En of het nu op je werk is of in je sociale leven, ze kunnen je op allerlei manieren helpen.

Als je eenmaal besloten hebt de stap te gaan zetten om nieuwe dingen te leren, is alles mogelijk. Wil je werken aan je pokerface wanneer je gaat gokken in een casino, of wil je weten hoe je een goede eerste indruk kunt maken bij een sollicitatie? Met de volgende skills kan het allemaal. Lees dus gauw verder en bekijk hieronder met welke dingen je gelijk kunt beginnen om je zelfvertrouwen, niveau en kennis op te krikken.

Non-verbale Communicatie
Communiceren kunnen we allemaal, en dat doen we vooral door te praten. Veel mensen kunnen echter nog heel veel vooruitgang boeken op het gebied van non-verbale communicatie. Je houding en lichaamstaal zeggen namelijk ontzettend veel over hoe jij jezelf voelt op een bepaald moment en wat je uitstraalt naar een ander. Door hierover te leren kun je bijvoorbeeld een veel betere indruk maken tijdens een meeting, presentatie of sollicitatiegesprek.

Begeleiding van anderen
Door anderen te begeleiden, leer je veel over mensen in het algemeen. Dit kun je op verschillende manieren aanpakken. Een goed voorbeeld is om op je werk mensen te gaan begeleiden die net nieuw zijn, of door trainingen te gaan geven. Hierdoor word je beter in dingen uitleggen en leer je wat er precies nodig is om je boodschap zo duidelijk mogelijk over te dragen. Met het begeleiden van anderen kun je daarom zelf ook ontzettend veel leren, en dat maakt het een echte win-win-situatie.

Een andere taal
Iedereen denkt er weleens aan om een nieuwe taal te leren. Daarmee gaat er dan ook een wereld aan mogelijkheden voor je open. Het is vaak goud waard wanneer je in het buitenland en in een andere taal jezelf uit kunt drukken. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Probeer het bijvoorbeeld met een app. Als je er per dag bijvoorbeeld een kwartiertje mee aan de slag gaat, kun je na verloop van tijd heel ver komen. Je zult merken dat het bovendien steeds leuker gaat worden.

Samenwerken
Vandaag de dag werken we steeds meer thuis en hebben we minder contact met anderen. Juist daarom is het zo belangrijk dat we af en toe met anderen samenwerken. En of dit nu gebeurt op je werk of door bijvoorbeeld een teamsport te gaan doen, het is altijd ergens goed voor. Wanneer het goed gaat zal al snel blijken dat je samen veel meer kunt bereiken en dat geeft altijd een goed gevoel. Ook in de toekomst kun je zo een echte teamplayer worden en je beter onderscheiden in een groep.

ICT en computers
De meeste mensen weten natuurlijk prima hoe een computer werkt. Maar er is altijd meer te leren. Door je kennis van ICT uit te breiden kun je niet alleen veel wijzer worden, het zal je ook aantrekkelijker maken voor onder andere potentiële werkgevers. Er is op dit gebied zo ontzettend veel te leren dat het nooit kwaad kan om je vaardigheden te verbeteren.

Tijdsbeheer
Plannen is lang niet altijd makkelijk. Zowel professioneel als privé kan het soms een hele klus zijn om alles goed te laten verlopen en altijd iop tijd te zijn. Het goede nieuws is echter dat je vrij eenvoudig kunt leren om hier beter in te worden. Door vaak eenvoudige technieken toe te passen kom je veel beter uit met je tijd, en dat is mooi meegenomen. Dat maakt het zeker de moeite waard om te leren over tijdsbeheer, en jezelf op dit vlak te verbeteren. Het zal meer rust geven en minder stress.

Problemen oplossen
Het vermogen om problemen aan te pakken en op te lossen heeft lang niet iedereen van zichzelf. Wanneer je snel het gevoel hebt dat je de controle kwijtraakt over dingen, is het raadzaam om hiermee aan de slag te gaan. Door te leren over wat je het beste kunt doen in benarde situaties, zul je snel merken dat je hier veel beter in wordt. En die vaardigheden kun je op tal van momenten maar al te goed gebruiken.

Uit de krant