Afbeelding

Schola Sancta Elisabeth zoekt koorzangers

Nieuws 48 keer gelezen

GRAVE - De Schola Sancta Elisabeth zoekt versterking. Dit koor, ook wel kortweg de Schola genoemd, is verbonden aan de Sint Elisabethkerk van Grave.

Het koor staat onder de bezielende leiding van dirigent Diederik Elings-Oude Nijhuis. Diederik: “Na het conservatorium te hebben gevolgd, ben ik meerdere koren gaan dirigeren. In Grave voel ik me thuis en het koor voelt aan als een warm bad. Met Mark Kuijpers achter het orgel dragen we bij aan muziek die de ziel aanraakt en de liturgie stemmig muzikaal ondersteunt. De Schola heeft de laatste jaren een enorme groei in kwaliteit doorgemaakt. Dat wordt door de mensen gewaardeerd. Nu is het de tijd om het koor ook in omvang te laten groeien.”

Alle stemgroepen
Het koor heeft inmiddels een ruim repertoire opgebouwd. Voorbeelden zijn de Missa Pontificalis van Lorenzo Perosi, het Ave Maria van Lorenc of het ‘Tollite Hostias’ van Camille Saint-Saëns.
Het koor zingt in de regel op de eerste zondag van maand in de Sint Elisabethkerk van Grave of tijdens feestdagen. Soms wordt het koor gevraagd om te zingen bij een bijzondere gebeurtenis, zoals een huwelijk of uitvaart, of in een andere kerk van de lokale parochie. Het koor staat er ook om bekend dat het de Christmas Carols ten gehore brengt in de kersttijd.
De Schola is op zoek naar extra zangers in alle stemgroepen: alt, sopraan, tenor en bas. De repetities zijn op de woensdagavond tussen 19 uur en 20.30 uur. Het kunnen lezen van muzieknoten is geen vereiste, maar wel handig.

Blauwe togen en grote betrokkenheid
De sfeer in het koor wordt getypeerd door openheid, gezelligheid en een grote liefde voor de muziek. De zangers zingen in blauwe togen en hebben op 2 januari online de Christmas Carols uitgevoerd samen met de emeritus bisschop Hurkmans. Dirigent Diederik: “We hebben een eigen Whatsapp-groep. Als er behoefte aan is, dan worden stukken van de eigen muziekpartij via opnames gedeeld, zodat men thuis even kan oefenen. Ook proberen we altijd het zang seizoen af te sluiten met een gezellig samenzijn. We zijn een hechte groep en willen elkaar muzikaal uit blijven dagen.”

Aanmelden
Iedereen die graag in koorverband wil zingen en een passie heeft voor muziek is welkom. Geïnteresseerde zangers kunnen zich melden bij Diederik Elings-Oude Nijhuis via het e-mailadres d.j.elings@hotmail.com (mailadres dirigent). Dan zal er afgestemd worden hoe het vervolg eruit zal zien. Ook in 2022 zal de Schola regelmatig muzikaal van zich laten horen.

Uit de krant

Uit de krant