Afbeelding

INGEZONDEN: Inbeslagname illegaal vuurwerk in Grave

Nieuws 9 keer gelezen

Graag wil ik nog een toelichting geven op het bericht op 17 december van het illegale vuurwerk dat in beslag is genomen in een rijtjeshuis in Grave. Dit blijkt in mijn straat te zijn geweest wat wij in de krant hebben moeten vernemen.

Er is hier vorig jaar bij de politie al door de straatbewoners op illegaal vuurwerk geattendeerd. Ook vorig jaar gold een vuurwerkverbod, maar daar heeft deze man zich niets van aangetrokken. Wij wisten al dat hij illegaal vuurwerk zou gaan afsteken en hebben vooraf aan 31 december de politie hier al op geattendeerd, zowel telefonisch als schriftelijk. De wijkagent is nooit langsgeweest.

Op de avond van 31 december leek het hier wel oorlog, iedereen hield zich aan het vuurwerkverbod behalve deze man die ook nog circa 30 vrienden en familieleden had uitgenodigd. De politie had geen manschappen om iemand langs te sturen op 31 december omdat ze allemaal naar de grotere steden waren gestuurd. De straat was bezaaid met resten van vuurwerk dat wij hebben opgeruimd. Wij hebben een vreselijke jaarwisseling gehad waarbij je niet eens de tv kon verstaan. Tevens vonden we nog maanden later resten van betonstrijkers in onze voortuinen. Ook was er wel degelijk schade aangericht aan geparkeerde auto’s.

Nu eindelijk is er dan een politie-eenheid langs gestuurd en bingo, er bleek maar liefst 243 kg. illegaal vuurwerk in huis en schuur van deze man te staan. Moet je nagaan wat er gebeurd was als dit ontploft was, dan waren de gevolgen voor alle bewoners in onze straat niet te overzien geweest. Zeer waarschijnlijk was dit vorig jaar dus ook al het geval geweest en zijn we er goed vanaf gekomen. Een excuus namens de politie voor het niet adequaat opvolgen vorig jaar van onze informatie zou zeker op zijn plaats zijn!

Bewoner Zwanenhorst Grave

Uit de krant

Uit de krant