Afbeelding

Kringloopwinkel Grave houdt goede-doelenactie met Kerst

Nieuws 11 keer gelezen

GRAVE - Zestig dozen zijn ingepakt om in de Kerstweek uit te delen aan gezinnen die iets extra nodig hebben. De Tierelantijn, de ‘Second Chance Store’ in het centrum van Grave, heeft het voor de zesde keer op een rij georganiseerd.

Initiatiefnemer Theo van Gent heeft in 2016 een Facebookpagina aangemaakt onder de naam Grave Helpt. In deze ‘besloten’ groep kunnen mensen die hulp zoeken of aanbieden elkaar ontmoeten en helpen. In de Rogstraat op nummer 30 is sinds enkele jaren de tweedehandswinkel gevestigd. Van alles is er te koop, voor kleine prijsjes. Speelgoed, glazen en kopjes, kleding; het is er allemaal. Het is flink vol in de winkel en de veelheid aan spullen nodigt uit om er rond te neuzen. De winkel krijgt steun van particulieren en bedrijven. Je kunt er spullen kopen en brengen. ‘Op dit moment’, zegt Van Gent, ‘hebben we herenkleding nodig. Die herenkleding blijft niet in de winkel maar gaat naar de gevangenis in Grave. Deze vraag hebben we binnengekregen, geen idee waarom, maar we geven er graag gehoor aan. Kleding geven we ook aan asielzoekerscentra. Onze winkel is te klein om alles te verkopen, dameskleding is hier wel altijd te vinden’.

Met de opbrengsten uit de winkelverkoop organiseert Grave Helpt allerhande initiatieven voor mensen die iets extra’s nodig hebben. Het hele jaar door, om mensen even uit hun isolement te halen en als het kan ook te houden. ‘De samenwerking met de gemeente is heel goed’, vertelt Van Gent. ‘Mensen kunnen zichzelf opgeven om in aanmerking te komen voor onze initiatieven, we controleren niet op inkomen. We werken met vrijwilligers, in de winkel en bij speciale acties.’
Lucie Adriaans-Walk en Jolanda Linders organiseren de uitgave van de kerstpakketten. De dozen zijn gevuld met hulp van verschillende ondernemers. Ook drie Graafse wijkraden hebben hun steentje bijgedragen door het sponsoren van Graafse cadeaubonnen.

De winkel is volgend jaar in januari weer open, daar rekent Van Gent op. ‘We kunnen nog best nieuwe klanten gebruiken, niet iedereen kent onze winkel’. Dat moet nog even gezegd worden.

Uit de krant

Uit de krant