Afbeelding

Landerd-TV blijft voorlopig televisie maken

Nieuws 19 keer gelezen

LANDERD - L-FM gaf enige tijd geleden te kennen het de lokale radiostation per 8 januari stopt met uitzenden. Veel mensen vroegen zich af of dit ook geldt voor Landerd-TV, maar die zender gaat in ieder geval de komende maandag nog op dezelfde voet verder. Het is de bedoeling om op termijn samen met DTV Uden verder te gaan onder de naam DTV Maashorst.

Landerd-TV is samen met Tekst-TV onderdeel van de LOS (Landerdse Omroep Stichting). Al jarenlang is dit dé lokale omroep van de gemeente Landerd. L-FM is een zelfstandige organisatie die gebruikmaakt van de zendmachtiging van de LOS. Het stoppen van de radiozender heeft daarom ook geen gevolg voor Landerd-TV. In Uden heb je DTV Uden, dat valt onder het bestuur van de SLOVU (Stichting Lokale Omroep voor Uden).

Zendmachtiging
Een lokale omroep is afhankelijk van een aanwijzing van het Commissariaat van de Media op basis van een voordracht door de gemeenteraad. Voor elke gemeente is slechts één zendmachtiging beschikbaar. Vanwege de gemeentelijke herindeling eindigt de huidige aanwijzing per 1 januari voor zowel Landerd als Uden.
Landerd TV en DTV Uden overleggen al geruime tijd met elkaar over een samenwerking binnen de nieuwe gemeente Maashorst. SLOVU aan het commissariaat laten weten dat zij graag in aanmerking wil komen voor de aanwijzing als lokale omroep in de nieuwe gemeente Maashorst. De LOS heeft geen aanvraag ingediend omdat beide omroepen voornemens zijn na de gemeentelijke herindeling een samenwerking aan te gaan. De nieuwe gemeenteraad moet vóór 7 april een definitief besluit nemen. Daarna duurt het nog minimaal zes weken alvorens het commissariaat een beslissing neemt.
Tot die tijd blijven Landerd TV en DTV Uden gewoon in de lucht. Dat is dus tot en met mei. Na die tijd gaan ze samen verder als DTV Maashorst. Er is al wel afgesproken dat de vrijwilligers van Landerd TV een eigen en vaste rubriek krijgen waarin vooral veel aandacht zal zijn voor het wel en wee in de dorpen Reek, Schaijk en Zeeland.

Uit de krant

Uit de krant