Afbeelding

Jacques Pijnappels en Sybren Reitsma koninklijk onderscheiden

Nieuws 8 keer gelezen

LANDERD - Tijdens de laatste raadsvergadering van de gemeente Landerd op dinsdag 21 december maakte burgemeester Marnix Bakermans bekend dat Sybren Reitsma (rechts op de foto) en Jacques Pijnappels (links) koninklijk worden onderscheiden vanwege hun langjarige raadslidmaatschap. Omdat de vergadering vanwege de recente lockdownmaatregelen digitaal plaatsvond, krijgen de beide volksvertegenwoordigers op een later moment het lintje opgespeld. Pijnappels en Reitsma worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jacques Pijnappels uit Zeeland was van 2008 tot 2010 raadslid in de gemeente Uden. Tussen 2010 en 2021 zat hij in de Landerdse gemeenteraad voor de fractie Progressief Landerd. Vanaf maart 2021 was hij raadslid voor de fractie Duurzaam Maashorst. Pijnappels zette zich in het bijzonder in voor het sociale domein: de Wmo, thuiszorg, het armoedebeleid en de jeugdzorg.

Zeelander Sybren Reitsma  was van 1998 tot 2021 raadslid in de gemeente Landerd voor het CDA. Namens de christendemocraten zette hij zich in het bijzonder in voor ruimtelijke ordening, natuur, landbouw, de energietransitie en de exploitatie van de dorpshuizen.

Uit de krant

Uit de krant