Afbeelding

Gassel neemt online afscheid van zelfstandig Grave

Nieuws 17 keer gelezen

GASSEL - Op 17 maart van dit jaar stemden twee van de drie inwoners van de gemeente Grave voor een toekomst in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Zo’n overstap laat men uiteraard niet zomaar voorbijgaan. Reden dus voor een onvergetelijk afscheidsfeest. Dat vond men ook in Gassel en dankzij een snelle (re)actie van dorpsgenoot Cor van Boekel mocht dit kerkdorp van Grave haar eigen afscheidsfeest organiseren. Een verslag van Peter Willems, lid van het organisatiecomité Adieu Gassel.

Een groep vrijwilligers toog energiek aan de slag, maar moest gaandeweg de ene activiteit na de andere afblazen vanwege de alsmaar strenger wordende coronamaatregelen. Gelukkig had Gassel de nodige expertise in huis om in de korte tijd die na al deze tegenslagen restte alsnog een volwaardig online en coronaproof afscheidsprogramma te organiseren. De kordate wethouder erkende de inspanning en gaf per kerende post haar goedkeuring. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 december was het zover.

Het feest begon op de vrijdagmiddag met een ZOOM-bingo voor de 60-plussers. In de ochtend was al een mooi welkomstgeschenk rondgebracht en om 13.30 uur had het ZOOM-centrum op de Krekelberg, samen met de rondfietsende inloghulp, iedereen online. Annelies, blij verrast door het grote aantal mannelijke deelnemers, kon beginnen met het voorlezen van de nummertjes. De overhandiging van de prijzen door Gabriëlle en Peter, werd live in beeld gebracht zodat iedereen deelgenoot kon zijn van de vreugde van de winnaars.

Op zaterdagmiddag was het rijk aan de schoolgaande jeugd. Het ZOOM-centrum was inmiddels verhuisd naar De Viersprong en om 14.30 uur konden Renée en Ryan beginnen met de bingo, waarbij de razende reporters Ronny, Bianca en Monique zorgden voor de live overhandiging van de prijzen. De jeugdleiders van de Bosrakkers, VV Gassel en TV Edos hadden een creatieve thuisopdracht bedacht: ontwerp een wapenschild voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Na lang wikken en wegen vond de jury de prachtig gekleurde schilden van Marijn, Jop en Stijn het mooiste, waarop de middag werd afgesloten met een loterij.

Het avondprogramma werd geleid door Kim en Rudy, met ondersteuning van ons aller Speulenderwijs, muzikaal op reis door Gassel en het Land van Cuijk en geholpen door Gabriëlle en Willie die in het donker hun weg moesten vinden naar de gelukkige prijswinnaars. Na de bingo en de pubquiz volgde de verenigingsbattle. De hoogste stapel bloembakken, een luciferkop die maar niet wilde zinken, een Jengatoren die maar zelden z’n maximale hoogte bereikt, het grootste aantal passende bouten en moeren en het hoogste bouwwerk van spekjes en stokjes. Er kon naar hartenlust gegokt worden op de battelaars. De bingokaarten had men ’s morgens al afgehaald op het Julianaplein met voor ieder adres een lekkere hapjesschaal.

Al met al kan ons dorp terugzien op een zeer geslaagd afscheidsfeest, met dank aan alle deelnemers! De leden van het organisatiecomité wensen iedereen een voorspoedige start in de nieuwe gemeente Land van Cuijk.

Uit de krant

Uit de krant