Afbeelding

Vergelijken is de beste methode om te besparen op jouw zorgverzekering

Nieuws 8 keer gelezen

Aan het einde van het jaar vliegen de aanbiedingen van zorgverzekeraars je om de oren. De ene zorgverzekering is nog aantrekkelijker dan de andere.

Natuurlijk wil jij de goedkoopste zorgpolis van 2022, maar welke is dat? Vergelijken van verzekeringen is de beste manier om te besparen. Om de zorgverzekeringen op een goede manier met elkaar te kunnen vergelijken maak je gebruik van een digitale zorgvergelijker. Op zo’n vergelijkingssite geef je aan wat jouw persoonlijke situatie is. Ook vul je in of je bijvoorbeeld je eigen risico wilt verhogen en of je wilt profiteren van optimale keuzevrijheid. Als je al je gegevens hebt ingevuld krijg je een overzicht van verzekeringen die voldoen aan jouw wensen. Nu is het tijd om echt te vergelijken en te kiezen.

Inzicht in je wensen voordat je begint met zoeken
Een zorgvergelijker werkt het beste als jij inzicht hebt in je persoonlijke situatie en in je wensen. Had je de afgelopen jaren weinig zorgkosten en verwacht je ook niet dat daar veel verandering in zal komen in 2022? 100% de laagste premie krijg je bij een naturapolis. Heb je in 2022 toch zorg nodig? Je kan terecht bij zorgverleners die een contract hebben met jouw zorgverzekering. Wil je weten welke zorgverleners dat zijn? Kijk voor het afsluiten van jouw verzekering even op de site van de verzekering. Hier kan je een lijst met zorgaanbieders vinden.

Wil je wel optimale keuzevrijheid om zelf je zorgverlener te kiezen? Een restitutiepolis is voor jou de beste optie. Ook zijn er combinatiepolissen die, hoe kan het ook anders, een combinatie zijn van de naturapolis en de restitutiepolis. Veel zorgkosten worden vergoed vanuit de basisverzekering, maar dat geldt niet voor alles. Heb je een bril of contactlenzen? Gebruik je homeopathische geneesmiddelen of ben je onder behandeling bij een fysiotherapeut? Sluit dan ook een aanvullende verzekering af.

Je nieuwe zorgverzekering afsluiten
Het overstappen van de ene verzekering naar de andere verzekering is niet zo ingewikkeld. Voor 31 december zeg je je huidige verzekering op. Je hebt zelfs tot 1 februari de tijd om een nieuwe verzekering te kiezen. Voor de basisverzekering geldt dat elke zorgverzekering jou moet accepteren als verzekerde, ongeacht jouw situatie. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je zonder verzekering komt te zitten.

Uit de krant

Uit de krant