Afbeelding

Decemberactie Stille Armoede in Schaijk weer groot succes

Nieuws 5 keer gelezen

SCHAIJK - Nadat het eerste jaar een onverdeeld succes werd besloot de Natuurlijk Schaijk-werkgroep Stille Armoede dit jaar om door te pakken. Het doel van het initiatief bleef hetzelfde: minderbedeelde dorpsgenoten blij maken met een cadeau naar wens. Iets wat ook dit jaar met verve is gelukt dankzij de enorme steun vanuit de Schaijkse gemeenschap.

Na een succesvolle eerste editie was de keuze van de werkgroep Stille Armoede om de decemberactie ook dit jaar te organiseren geen verrassende. Dit bleek uit het enthousiasme waarmee de actie ontvangen werd, want mede dankzij enorme steun van de Schaijkenaren en de Decemberactie van de lokale ondernemers werd dit jaar een fantastisch bedrag opgehaald van 2645 euro.

In samenwerking met de sociaal werker van Ons Welzijn is dit bedrag besteed aan cadeaus op maat voor inwoners die het goed kunnen gebruiken. Het soort cadeau varieerde van functioneel en essentieel tot een leuke verrassing voor de kinderen. Een make-up tafel, een kinderfiets, matrassen en handschoenen; het is slechts een greep uit de talloze cadeaus die werden verdeeld onder een groot aantal mensen. Wiens reacties op de cadeaus enorm waardevol zijn voor de werkgroep. Zij richten zich in hun dankwoord overigens niet alleen naar de werkgroep, maar naar iedereen die heeft bijgedragen aan de actie: “Geweldig, ik kan mijn dank niet genoeg onder woorden brengen.” en “Hartstikke bedankt voor jullie hulp.” Het is slechts een greep uit de vele hartverwarmende reacties die zijn binnengekomen bij de werkgroep.

Het succesvolle initiatief bleef overigens niet onopgemerkt buiten Schaijk. Zo werd ook in Zeeland een soortgelijke actie op touw gezet in samenwerking met de zorgcoöperatie en ONS welzijn. Daarmee werden er in totaal meer dan honderd Landerdse schoentjes gevuld voor sinterklaas en kerstmis, een prachtig aantal.

De initiatiefnemers willen hun grote dank uitspreken richting alle inwoners en winkeliers die hun steentje bij hebben gedragen om deze verrassing mogelijk hebben gemaakt!

Uit de krant