Afbeelding

Ook corona-vaccinatiepunt in Bernhoven

Nieuws 3 keer gelezen

UDEN - Na de succesvolle samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis opent GGD Hart voor Brabant ook een corona-vaccinatiepunt in Bernhoven in Uden. Vanaf donderdag 18 november kunnen patiënten, bezoekers en omwonenden mét afspraak terecht bij het tijdelijke corona-vaccinatiepunt in de centrale hal van het Udense ziekenhuis.

Vaccineren op afspraak
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis weten inwoners de weg naar het corona-vaccinatiepunt goed te vinden. Reden voor GGD Hart voor Brabant om ook de samenwerking met Bernhoven aan te gaan. Met een priklocatie in de buurt ondersteunt Bernhoven de campagne van de GGD van harte omdat hiermee de toegankelijkheid vergroot wordt. Ook in Uden wordt alleen op afspraak gevaccineerd. Dat geldt zowel voor mensen die komen voor een eerste of tweede prik, mensen met een ernstige afweerstoornis die komen voor hun derde prik en straks ook voor de Boostervaccinatie.

Boostervaccinatie
Het RIVM verstuurt eind deze maand de eerste uitnodigingsbrieven voor de boostervaccinaties, te beginnen bij de leeftijdsgroep 80+. Wie de brief heeft gekregen, kan de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn bellen om een afspraak te maken op een gewenste locatie en datum. Er kan dan ook een afspraak worden gemaakt om de boosterprik te halen in Bernhoven in Uden. Als de mensen van 80 jaar en ouder aan de beurt zijn geweest, volgt de leeftijdsgroep van 60 tot en met 79 jaar. De verwachting is dat de GGD’en in januari 2022 kunnen starten met de vaccinatie van mensen van 60 tot en met 79 jaar.

Vanaf 18 november geopend
Het vaccinatiepunt in de centrale hal van Bernhoven is vanaf donderdag 18 november twee dagen per week geopend. Iedereen vanaf 12 jaar kan hier met afspraak terecht op donderdag en vrijdag tussen 10 en 17 uur.

Maak afspraak online of telefonisch
Een afspraak kan online gemaakt worden via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of telefonisch via 0800 – 7070. Mensen die voor een derde prik komen, kunnen telefonisch een afspraak maken via het nummer dat in hun uitnodigingsbrief staat vermeld.

Uit de krant