Afbeelding

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden in Malaga met de auto

Nieuws 153 keer gelezen

Malaga is dé bestemming voor een welverdiende vakantie. Ook liefhebbers van stedentrips komen in deze Spaanse stad aan hun trekken. Bezoek bekende badplaatsen, pittoreske dorpjes of juist bruisende steden. We hebben de mooiste bezienswaardigheden in Malaga alvast voor je geselecteerd. Deze ontdek je bij voorkeur met de auto.

Waarom kun je Malaga het beste ontdekken per auto?
Omdat deze provincie zoveel meer te bieden heeft dan alleen het resort of de stad waar je verblijft. Natuurlijk wil je liever geen moment missen. Een auto kun je daarom het beste al op het vliegveld huren. Bijvoorbeeld bij autoverhuurbedrijf Delpaso. Je hebt dan direct de beschikking over veilig vervoer naar jouw accommodatie. De vakantie kan direct beginnen.

Naast de leuke plekjes in de stad, kent Malaga ook bijzondere bezienswaardigheden die juist met de auto goed bereikbaar zijn. Zoals het strand van Malagueta of Ronda in het binnenland. Met de auto zie je nét even wat meer van Malaga, maar ook van het adembenemend mooie Andalusië. Je kunt zelfs een roadtrip maken met een huurauto.

Bezienswaardigheden op rijafstand van Malaga
Voordat je een planning maakt voor het bezichtigen van onze bezienswaardigheden, kun je het beste thuis al een reservering maken voor jouw huurauto. Deze staat dan voor je klaar zodra je het vliegtuig uitstapt. Een auto huren op Malaga Airport doe je snel en eenvoudig. Kies gewoonweg de auto die bij je past en jouw geweldige Spaanse vakantie kan beginnen. Hotspots in de omgeving van Malaga die je écht niet mag missen? Dit zijn de 3 leukste.

1. Sevilla
Een stad vol leven! Het bruisende Sevilla moet je gewoonweg gezien hebben. Je bereikt de stad eenvoudig met de auto. De snelwegen in de provincie Malaga zijn namelijk heel goed begaanbaar. Plan je reis na de ochtendspits. Je hebt dan geen last van file. Vanuit Malaga ben je ongeveer 2 uur onderweg. Onderweg kom je voldoende mooie plaatsjes tegen.

2. Alhambra in Granada
Granada ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van Malaga. Hier kun je het fort van koninkrijk Granada bezoeken. Een bezienswaardigheid die je eenvoudig per auto kunt bereiken en je zeker niet mag missen. Het Moorse paleis uit de 13e eeuw kent indrukwekkende gewelven. Vergeet ook zeker niet om een bezoek te brengen aan de bijbehorende paleistuinen.

3. Dagje Fuengirola met de auto
Wil je liever niet de hele dag in jouw huurauto zitten? Binnen 25 minuten rijd je vanuit Malaga naar Fuengirola. Maak een wandeling langs het lange zandstrand van Los Boliches, of bezoek de talrijke winkeltjes op de Paseo Maritimo boulevard. De auto parkeer je heel eenvoudig dichtbij het strand of de binnenstad. Een bruisend uitstapje voor jong en oud.

Tweemaal zoveel ontdekken met een huurauto
Je in vrijheid kunnen bewegen is zeker op vakantie heel belangrijk. Je wilt liever niet gebonden zijn aan de faciliteiten en bezienswaardigheden van de accommodatie. Een huurauto is dan een prima alternatief. Daarmee leer je Malaga letterlijk en figuurlijk van een heel andere kant kennen. En is dat eigenlijk niet precies waar vakantie om draait?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant