Afbeelding

Cecile de Graauw wordt Kampioen der Kampioenen tijdens Interland Nederland-België

Nieuws 5 keer gelezen

Handboogschutster Cecile de Graauw, lid van De Vriendenkring 1897 uit Schaijk was geplaatst om met het Nederlandse Dames Team deel te nemen aan de Interland Nederland-België.
Tijdens deze Interland schieten de schutters matches in de diverse klassen tegen elkaar, waarbij de eerste ronde op 29 augustus in Schijndel plaatsvond en de tweede ronde op 12 september in het Belgische Poppel.

Dames team interland:
Het Belgische Team was dit jaar met een zeer sterk team afgereisd naar Nederland en wisten het eerste deel met groot verschil van de Nederlandse Dames te winnen.
Tijdens de return wedstrijd in België herpakte de Nederlanders zich wel en wisten de nodige punten in te lopen, maar helaas konden ze de Belgen net niet inhalen waarmee ze als tweede eindigden.
Cecile de Graauw wist zich met scores van 457 punten in Schijndel en 452 punten in Poppel te plaatsen voor de strijd om de titel Kampioen der Kampioenen.

Kampioen der Kampioenen
De eerste sessie in Schijndel opende Cecile perfect met een mooie 10, waarna ze haar rust goed kon bewaren en constant bleef schieten. Haar tegenstandster was hiervan onder de indruk en wist het niveau van Cecile niet bij te houden waardoor Cecile met 91 punten de overwinning binnensleepte en er met de schaal van De Kampioen der Kampioenen vandoor ging.

Tijdens de returnwedstrijd in Poppel wist Cecille wederom goed te beginnen, ditmaal met een 9, waar haar tegenstandster wederom niet op kon antwoorden. Cecile ging hierdoor er wederom met de overwinning vandoor. Met 92 punten eigende ze zich nu de Overwinningsbeker toe.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant