Afbeelding

Auto verkopen via een autoverkoopsite

Nieuws 12 keer gelezen

Ben jij toe aan een nieuwe auto en wil je graag van je oude auto af? Er zijn verschillende opties vandaag de dag voor de verkoop van je auto. Zo kun je dit particulier oplossen door je auto aan vrienden of familie te verkopen. Echter zitten er veel voorwaarden aan verbonden aan zo’n verkoop. Je kan altijd naar een tweede hands dealer stappen voor een afspraak, maar dit kost veel tijd en moeite. Bovendien kun je je afvragen of je wel de juiste deal krijgt voor je auto, dit proces is vaak niet erg transparant. Gelukkig zijn er vandaag de dag moderne oplossingen om deze problemen op te lossen. Je kan immers je auto gemakkelijk online verkopen. Maar hoe werkt dat?

Hoe werkt een autoverkoopsite?
Een van de meest bekende verkoopsites voor auto’s is het bekende Marktplaats. Het enige wat Marktplaats doet is je helpen om in contact te komen met een mogelijk koper. Dit kan eigenlijk iedereen zijn. Het voordeel is dat je gemakkelijk een partij kan vinden die geinteresserd is in je auto, of dit nu een bedrijf is of een particulier. Je moet hier wel geduld voor hebben, als de geintresseerde partij een particulier is komt er veel extra gedoe bij. In zo’n geval is de website alleen een medium om met elkaar in contact te komen. Gelukkig zijn er ook veel opkopers actief op de website. Zo kun je deze gemakkelijk met elkaar vergelijken voor de beste prijs. Tegenwoordig geldt hetzelfde voor Facebook, ook hier is het gemakkelijk om veel verschillende partijen te vinden en die met elkaar te vergelijken.

Biedingssites voor auto’s
Echter is er ook nog een ander model verkoopsite. Je auto verkopen kun je ook doen via een biedingssites zoals Wijkopenautos. Het biedsysteem is een gemakkelijke manier om snel een aanbieding te krijgen voor je auto. Het grote voordeel van een biedsysteem is dat je direct een prijs hebt en zonder al te veel gedoe snel van je auto af bent. Het aantal websites dat dat dit model van verkoop aanbied is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Het voordeel voor de verkoper is dat ze aan de hand van je bod een verkoper zoeken die de auto graag wil kopen.

Hoe werkt een biedingssite?
Een biedingssite voor auto’s werkt anders dan een website zoals eBay of Marktplaats waar er weinig onderhandeling is over een product. De reden hiervoor is dat niemand waarschijnlijk een auto zal kopen zonder eerst een proefrit te maken. De meeste biedingsites nemen dit werk dan ook vaak uit handen. Ze maken een schatting van de waarde van de auto op basis van de informatie die jij aanlevert. Hoe het bod precies tot stand komt is helaas nooit te achterhalen, dat is het geheim van de website. Als het op straat ligt hoe dit werkt, dan zullen andere websites net onder zo’n bod proberen te zitten. Het bod wat een biedingssite uitbrengt is meestal vrijblijvend. Een groot voordeel van deze sites is dat ze allemaal elke type auto kopen. Dat geldt niet alleen voor verschillende merken maar ook voor zogenoemde sloopauto’s bijvoorbeeld. Dit maakt Je auto verkopen makkelijk voor iedereen.

Uit de krant

Uit de krant