Afbeelding

Presentatie Kerkenvisie gemeente Grave op 29 september

Nieuws 25 keer gelezen

GRAVE - De Kerngroep Kerkenvisie Gemeente Grave nodigt alle geïnteresseerden en betrokkenen uit voor een presentatie van de Kerkenvisie gemeente Grave op 29 september in Catharinahof.

‘Er zullen in de komende jaren kerkgebouwen gesloten worden, ook in de gemeente Grave’, laat de gemeente weten in een persbericht. ‘De Kerkenvisie is een belangrijke stap naar een goede toekomst voor het prachtige religieuze erfgoed in onze gemeente. Want welke mogelijkheden zijn er? En wie neemt beslissingen over het erfgoed, dat met hulp van voorouders gebouwd en in stand gehouden werd? De toekomst van het religieuze erfgoed gaat ons allemaal aan!’

Aanmelden
De organisatoren hopen dan ook geïnteresseerden en betrokkenen te ontmoeten op 29 september in Catharinahof. Vanaf 19.30 uur wordt dan de kerkenvisie gepresenteerd. Aanmelden kan door een mail te sturen met opgaaf van het aantal personen dat komt. Stuur uw e-mail naar kerkenvisiegrave@advinci.nl. De aanmelding zal worden bevestigd.

Door middel van interviews, schriftelijke enquêtes en vele gesprekken met organisaties, inwoners en kerkleden is door de kerngroep in het afgelopen jaar een goed beeld gekregen van de ideeën die inwoners van Grave hebben over de toekomst van de kerkgebouwen. Deze informatie en andere belangrijke uitgangspunten vormen samen de Kerkenvisie. Een visie waarmee kerkeigenaren en de gemeente vanaf 2022 gestructureerd in gesprek kunnen gaan over de toekomst van kerkgebouwen. De kerkenvisie is een week voor de bijeenkomst te vinden op www.grave.nl/kerkenvisie.

Uit de krant

Uit de krant