Afbeelding

Beweegplezier Alle(s) Kids

Nieuws 7 keer gelezen

ZEELAND - Uit onderzoek blijkt dat kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking minder sporten dan hun leeftijdsgenoten in het reguliere onderwijs en moeite hebben bij het vinden van een geschikte sport.

En dat is jammer, want sporten is goed voor iedereen! Kinderen zijn gezonder en gelukkiger als ze voldoende bewegen en plezier hebben in bewegen. Dit jaar mag Praktijk Alles Kids in Zeeland het goede nieuws brengen dat ze naast beweegplezier voor je baby, dreumes en peuter ook groepen gaan starten voor kinderen die door een beperking wat extra begeleiding of ondersteuning nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan een autisme spectrum stoornis, een verstandelijke beperking, ontwikkelingsachterstand of chronische aandoening. Spelenderwijs nemen de kinderen deel aan allerlei bewegingsactiviteiten. De lessen worden gegeven door Ans van Greveling, een ervaren vakdocent bewegingsonderwijs en beweegcoach met affiniteit met deze doelgroep. In een kleine groep kunnen de kinderen zich op ontspannen wijze lichamelijk ontwikkelen en meer zelfvertrouwen krijgen. Plezier in bewegen met andere kinderen staat hierbij voorop!

Weerbaarheidstraining
In september start ook de weerbaarheidstraining Rots en Water. Dit is een groepstraining waarbij kinderen voor zichzelf op leren komen en hun grenzen leren aangeven. Door het ontwikkelen van deze vaardigheden zal ook het zelfvertrouwen enorm toenemen. De elementen uit de training worden spelenderwijs aangeboden met spel en fysieke oefeningen. Daarnaast is dit jaar de orthopedagoog Joyce van Engelen gestart. Ze heeft ervaring in het diagnosticeren en behandelen van kinderen met leer- en gedragsproblemen, problemen met sociale-emotionele ontwikkeling en faalangst.

Gratis proefles
Als ouders interesse hebben, mogen kinderen vrijblijvend een gratis proefles doen. Praktijk Alles Kids hoopt zo alle kinderen in beweging te krijgen en plezier hierin te laten beleven!
Meer informatie of aanmelden? Kijk op www.praktijk-alleskids.nl

Praktijk Alles Kids
Kerkstraat 25 Zeeland
06-54974175
06-25109530
info@praktijk-alleskids.nl 
www.praktijk-alleskids.nl 

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant