Afbeelding

Hoischurke Zeeland opent met Outdoor-Silent-Disco voor jongeren

Nieuws 11 keer gelezen

ZEELAND - Twaalf maanden na de laatste activiteit mag het Hoischurke in Zeeland weer een evenement organiseren. In overleg met de gemeente is er gekozen voor een buitenactiviteit: een Outdoor-Silent-Disco op 4 september. 

“Elk jaar starten we met de druk bezochte schuimparty. Vanwege de corona-maatregelen kan die dit jaar niet door gaan”, zegt voorzitter Daan van der Cruijsen. “Maar een buitenactiviteit kunnen we wel houden. Daarom starten we dit nieuwe seizoen met een knallende Outdoor-Silent-Disco op zaterdag 4 september op het terrein van De Vlashoeve in Zeeland. Iedereen krijgt een eigen hoofdtelefoon en onze DJ draait de leukste muziek om samen lekker uit je dak te gaan.”

“De kick-off van een nieuw seizoen is altijd een leuke avond. Zeker nu”, vervolgt Daan. “Want naast de bekende gezichten zien we ook de nieuwe jeugd uit groep 7 en 8. Een mooie avond om eens kennis te maken met het Hoischurke. We nodigen dan ook alle jeugd uit Landerd en omgeving uit. Iedereen die komend schooljaar in groep 7 of hoger zit, of minimaal 10 jaar is, is van harte welkom. Het Hoischurke is zaterdag van 19 tot 22 uur geopend. We hebben een duidelijk protocol opgesteld vanwege de coronamaatregelen en deze op onze site geplaatst. Lees die even door voordat je komt.”

Laatste jaar Vlashoeve
Het Hoischurke verhuist medio 2022 ook naar het nieuwe Zeelandse dorpshuis. “Dat betekent dat we nog één jaar in de Vlashoeve zitten. We zitten hier al vanaf 1975 en veel jongeren hebben hier hun eerste uitgaansstappen gezet met veel dansen en feesten. En dat gaan we dit jaar zeker ook doen, binnen of buiten. Het wordt een speciaal laatste jaar.”

Voor de coronatijd kwamen op elk evenement rond de 80 jongeren af. Daan: “We trekken vooral de jeugd van groep 7 en 8, maar sommigen kunnen na die jaren nog geen afscheid van ons nemen en blijven terugkomen. Tot en met 15 jaar ben je welkom. We hebben een goede basis en een concept voor jongeren dat niet overal te vinden is. Gezellig samen ‘in real life’ optrekken. Ouders kennen het Hoischurke misschien nog van vroeger. En eigenlijk is er niets veranderd.”
Ook de prijzen zijn nog erg laag. ‘De entree is nog steeds 1 euro, een glas fris kost maar 70 cent en de snoep en versnaperingen zijn ook betaalbaar. Alcohol is niet verkrijgbaar. Wij zijn een stichting van 16 vrijwilligers, zonder winstoogmerk en met het beetje winst dat we maken kunnen we de activiteiten bekostigen en nieuwe muziek aanschaffen.”

Meer info is te vinden op www.hoischurke.nl

Afbeelding

Uit de krant