Afbeelding

Testen op Schiphol nu ook ’s nachts mogelijk

Nieuws 11 keer gelezen

Voorheen was de teststraat van Schiphol enkel overdag geopend, maar hier is verandering in gebracht. Door de overvolle testraten als gevolg van de flinke stijging in het aantal coronabesmettingen, heeft Schiphol ervoor gekozen om haar teststraat ook ’s nachts toegankelijk te maken. Zo is het 24 uur per dag en 7 dagen in de week mogelijk om een test af te laten nemen.

PCR test mogelijk voor iedereen
De teststraat is toegankelijk voor iedereen. Reizigers die snel een test af moeten laten nemen kunnen hier terecht, maar ook mensen met klachten of voor mensen die twijfelen of ze in quarantaine moeten. Voor reizigers die voor hun vertrek een test af moeten laten nemen is deze uitkomst ideaal. Veel testen mogen niet ouder dan 24 uur oud zijn, bijvoorbeeld als je reist naar Frankrijk. Dat de teststraat van Schiphol 24 uur per dag geopend is doet voor veel reizigers goed. Zo is het mogelijk om op tijd een test af te laten nemen voordat ze vertrekken.

Reiscertificaat wereldwijd geldig
Als de uitslag van de PCR test die bij de teststraat van Schiphol negatief is, zal de reiziger een reiscertificaat ontvangen. Deze wordt wereldwijd erkend. In dat geval is het gebruik van de CoronaCheck app ook niet nodig. Als de test afgenomen is zal de uitslag de volgende dag rond 14:00 bekend zijn. Heb je de uitslag eerder nodig? Kies dan voor de spoedtest. Bij deze test is de uitslag na 30 minuten al bekend.

Testen? Maak een afspraak
Iedereen die zich wil laten testen zal een afspraak moeten maken. Dit geldt bij alle teststraten in Nederland. Bij alle teststraten, waaronder ook de teststraat van Schiphol, wordt er gewerkt met tijdvakken. Het is dus belangrijk dat je keurig op tijd bent voor je afspraak.

Uit de krant

Uit de krant