Afbeelding

CarProf doneert ruim 17.000 euro aan TrafVic-Kids

Nieuws 58 keer gelezen

SCHAIJK - Autobedrijf CarProf heeft woensdag 14 juli een cheque ter waarde van 17.392 euro uitgereikt aan het goede doel van Fonds Slachtofferhulp voor jonge verkeersslachtoffers: TrafVic-Kids. Sinds 2020 zet CarProf Huiskes van Zummeren in Schaijk zich in samen met alle andere aangesloten CarProf-autobedrijven in Nederland via de succesvolle APK-actie voor kinderen die slachtoffer of nabestaande zijn van een verkeersongeval. Ineke Sybesma, directeur van Fonds Slachtofferhulp, nam de cheque van de opbrengst van het eerste halfjaar van 2021 namens de stichting in ontvangst: “Een ongelooflijk mooi bedrag, geweldig!”

Om de de relatie tussen goed onderhoud en veiligheid te benadrukken participeert het autobedrijf aan de APK-actie van de garageformule CarProf. Bas Huiskes van CarProf Huiskes van Zummeren: “Als de banden of remmen van een auto versleten zijn, is de remweg langer. Daardoor kan een noodstop fataal worden, oftewel veiligheid moet voorop staan. Omdat de consumenten hier de ernst wel eens van onderschatten, willen wij het belang van de APK benadrukken.” Ivar Camps, Retail Manager CarProf, benadrukt de passende samenwerking met CarProf: “Omdat wij ons ook inzetten voor veiligheid in het verkeer, hebben wij middels de cooperatie met Fonds Slachtofferhulp een passende partner gevonden.”

Specialistische hulp
Met de actie geven de autobedrijven bovendien invulling aan hun maatschappelijke engagement. Er gaat van elke uitgevoerde 50 eurocent naar TrafVic-Kids. Fonds Slachtofferhulp biedt met dit project specialistische hulp aan kinderen na een ernstig verkeersongeval. Zij zijn zelf slachtoffer, of hebben bijvoorbeeld een ouder of broer verloren. “Door het onwikkelen van dit landelijke hulpprogramma met wetenschappers en therapeuten wordt de kans op psychische klachten op de lange termijn verkleind en kunnen wij in de toekomst jaarlijks honderden jonge slachtoffers (online) therapie bieden”, legt Sybesma uit. De actie loopt door tot in 2022, met periodieke tussenstanden op www.carprof.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant